Sally Hemings: Egy amerikai botrány krónikája

Bakancslistához adom
Sally Hemings: An American Scandal
amerikai romantikus dráma, 88 perc, 2000

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A kétrészes életrajzi film Thomas Jefferson és néger rabszolganője 38 éven át tartó, különleges és viszontagságos viszonyát dolgozza fel. Kettejük kapcsolata Párizsban kezdődik, ahol az özvegy Jefferson az Amerikai Egyesült Államok franciaországi nagyköveteként teljesít szolgálatot. Miután Jefferson fiatalabb leányát elkíséri a tengerentúlra, hogy aztán Párizsban találkozzanak, Sally egy teljesen új világba csöppen, amely merőben más, mint korábbi lakhelye, Monticello volt. Míg Sally dadusként szolgál, Jefferson taníttatja őt, káprázatos ruhákba öltözteti, és megismerteti vele a helyi kulturális életet. Sally és fivére, James, aki Jefferson szakácsaként dolgozik, és szintén Jefferson segítségével tanul meg olvasni és írni, örömmel veszik tudomásul, hogy Franciaországban szabadon élhetnek és tisztelettel bánnak velük. Sally és Jefferson ilyen körülmények között kerülnek közelebbi kapcsolatba egymással, és olyan viszonyba kezdenek, amely később komoly botrányba fullad.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Thomas Jefferson
James Hemings
Sally Hemings
Betty Hemings
Martha "Patsy" Jefferson Randolph

Hozzászólások

Szerinted?
ildike1965 2013 jún. 24. - 17:20:20 Előzmény tjudit67
Szia!!Náûlunk 10óra után átkapcsolnak egy sex csatornára Sajnos én sen látom pedig sokszor szívesebben nézném ezt a csatornát.
10/10
Zöldmáli 2013 jan. 13. - 00:31:12 10/10
Nagyon jó film és nagyon elgondolkodtató történet.

Egyszer láttam egy dokufilmet Thomas Jefferson ma is élõ leszármazottjairól: egyik részük fehér bõrû, vörös hajjal, a család másik része pedig sötét bõrû, fekete, bodros hajú. Sokáig nem hitte el a világ, hogy az egykori amerikai elnöknek valóban születtek közös gyerekei a fekete rabszolgájával, ezért most megcsinálták az utódok genetikai vizsgálatait is. És valóban.:)
tjudit67 2011 júl. 05. - 22:07:24
Szívesen megnézném én is, viszont borzalmasan felháborítónak tartom hogy 23:00 tól nálunk átváltanak valami XXX csatornára!!! Ez hogyan lehetséges? Ja és ez minden nap így van este 11h-tõl.