Shalako

Bakancslistához adom
spanyol-angol-NDK western, 113 perc, 1968

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Moses Zebulon 'Shalako' Carlin
Irini Lazaar
Bosky Fulton
Charles Baggett
Frederick Von Hallstatt
Julia Baggett

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Ocsisonka 2022 ápr. 08. - 15:22:08 7/10
Számomra egy kellemes, könnyed, szórakoztató film volt. Ami különleges benne, hogy Sean Conneryt lehetett western filmben látni, Brigette Bardot-val. Mindössze a végével nem voltam megelégedve, mintha elvágták volna a filmet.
isaja53 2019 ápr. 01. - 15:29:44
Egy európai arisztokratákból álló vadásztársaságnak nyoma vész Új Mexikó kietlen, napégette pusztaságában, miután rátévednek egy apacs rezervátum területére. Shalakot, a magányos vándort küldik a megmentésükre, aki kellő helyismerettel és tapasztalattal rendelkezi ezen a vidéken. Bár a csoport túlélő tagjai eleinte bizalmatlanul fogadják a titokzatos vándort, mégis rá kell bízzák magukat a férfira, hogy kimenekítse őket a forró helyzetekből: a dühödt indiánok lángoló nyílvesszeinek erdejéből, és a forró, veszélyekkel teli kősivatagból.
feketevipera 2011 dec. 24. - 15:30:59
Az mondjuk szerintem kifejezetten öröm lenne, ha a port böngészése közben rendelkezésre állnának ilyen adatok, és nem kellene külön rákeresni. A francnak sincs kedve ilyesmihez, azért jövök ide, hogy itt tudjak tájékozódni, és az információk beszerzéséhez ne kelljen meglátogatnom még x db honlapot. :)
OldReelFilm 2011 dec. 24. - 11:26:10 Előzmény feketevipera
Szerencsére a szinkronadatokról minimális infó elérhetõ:
http://iszdb.hu/?szinkron=5337
feketevipera 2011 dec. 23. - 18:07:30
Hmmm, ezt nem tudtam, kösz az infót. A 90-es évek elején kezdett nyiladozni az értelmem, azóta meg emlékeim szerint nem vetítették. Ráadásul itt sem jelezték, hogy szinkronizált lenne a film, bár a port sem mindenható.
OldReelFilm 2011 dec. 23. - 10:23:05 Előzmény feketevipera
Annyira hallottunk a filmrõl idehaza, hogy láttuk is. A 80-as években sokszor adta a tv és akkoriban nem Vas Gábor volt a magyar hang...
feketevipera 2011 dec. 22. - 22:12:00
A Shalako nem a legismertebb filmje Sean Connerynek, és úgy általánosságban véve sem igen hallottunk róla idehaza, pedig szinkron is készült hozzá, méghozzá a jobbak közül (Vass Gábor, Kristóf Tibor stb.). Egyébként elég gyengus, hosszú és helyenként vontatott alkotás, számos klisével, ezerszer látott fordulatokkal és megoldásokkal. Jóllehet az európai vadászok és amerikai segítõik között is vannak unszimpatikus alakok, szerintem az alkotók ügyesen mégis elérik azt, hogy a kedves nézõ nekik drukkoljon, ne pedig a "gonosz" indiánoknak, akik érthetõ okokból védelmezik a saját területüket. Sajnos a "kötelezõ" szerelmi szál is megvan a filmben, bár talán kevésbé giccsesen, mint sok más produkciónál. Jó pont viszont, hogy némi lélektani elemet is igyekeztek belecsempészni a sztoriba (a könnyûvérû nõ és a férje viszonya érdekes, bár ezt is ki lehetett volna fejteni bõvebben is). Amúgy meg a figurák többsége meglehetõsen egysíkú, nem igazán nyújtanak túl nagy lehetõséget a színészek számára, hogy megcsillogtassák a képességeiket. Brigitte Bardot szokás szerint itt is inkább csak a külsejével hódít, véleményem szerint túl sok tehetsége nem volt, valószínûleg nem is ezért foglalkoztatták. Egyszer éppenséggel meg lehet nézni a filmet, ha másért nem, akkor esetleg azért, mert Conneryt ritkán látni westernben, ezen kívül szerintem nem is szerepelt hasonló zsánerfilmben. Az adatlapon pedig egy-két dolgot elírtak, pl. "Irini Lazaar" helyett "Irina Lazaart" kellett volna írniuk, illetve a film nem spanyol-angol-NDK, hanem spanyol-angol-NSZK koprodukcióban készült.