Film

Sok hűhó semmiért /Much Ado About Nothing/

magyarul beszélő, angol-amerikai romantikus film, 111 perc, 1993 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

385 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A napsütötte Dél-Itáliában, míg szünetelnek a csaták, lángra lobbannak a szívek. Don Pedro, Aragónia hercege és csapata megjött a csatából, hogy Leonato vidéki kúriáján töltsön egy felhőtlen hónapot. Egyik kísérője, Claudio rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába. Elválaszthatatlan cimborája, Benedek viszont megveszekedett nőgyűlölő: legújabb célpontja a makrancos Beatrice, aki hasonlóképpen érez a férfinem iránt. Bár a nyelvük kardéles, a lelkük mézédes - a két egymásnak teremtett pár egymásra talál. A kellemes együttlétet azonban megzavarja Don Juan, a herceg öccse, aki álnok terveket szövöget, s elég egy rosszindulatú ármány, a harcban edzett barátság kis híján véres párbajba torkollik. De minden jó, ha jó a vége.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Cannes-i fesztivál (1993) - Arany Pálma jelölés: Kenneth Branagh
  • Golden Globe-díj (1994) - Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
  • BAFTA-díj (1994) - Legjobb jelmeztervezés jelölés: Phyllis Dalton

Vélemény:


2016. december 25. 00:55
Shakespeare bármely sokadjára is unhatatlan számomra. E feldolgozásnak is -minden elismerő véleménnyel jólesőn egyetértve- méltán a legjobbak közt a helye!
Csak egy (tán) anakronizmus tűnt fel az örömteli táncos zárójelenetnél. Az egyik zenésznél harmonikát láttam, ami csak a 19. század elején jelent meg; Shakespeare pedig a 16. század végén alkotta e művét (...vagy nem jól tudok valamit?). Nem is tudom miért hoztam ezt ide, hiszen mit sem vont le a legalább 10 pontból. ;-)

2013. március 23. 22:23
Az egyik legjobb adaptáció, amit valaha láttam! Olyan hiteles és tényleg életvidám (lásd: SPOILER a vége főcímnél a táncolós részt SPOILER VÉGE), Branagh megnyert magának ezzel a filmmel. A szövegek, főleg a két főszereplő sziporkái fergetegesek (köztük a Dante-utalás Beatricétől, vagy Benedek monológjai)
10/10

U.i: "A Földet be kell népesíteni!" :D

2012. augusztus 4. 22:07
Csak 6 évig voltak házasok és '95-ben váltak el, mégis összetartozónak tekintik őket.
Nem sok szép színészt és színésznőt találni angol honban, ez igaz.

Összes hozzászólás
2017. június 8.Balatoni Kalauz Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük a legjobb programokat.
x