Stephanie Daley

Bakancslistához adom
amerikai filmdráma, 92 perc, 2006

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

A tizenhat éves Stephanie-t azzal vádolják, hogy eltitkolta terhességét, majd miután megszülte, sorsára hagyta a kisbabáját. Mivel a lány nem hajlandó együttműködni a hatóságokkal, és teljes tagadásba burkolózik, a bíróság Lydie Crane törvényszéki pszichológust rendeli ki mellé. A sors játéka, hogy a pszichológus nemrég halva született gyermeket hozott világra, de most újra várandós. Mindkettőjük életében számos megválaszolatlan kérdés van, amelyekkel ugyan egyedül kell szembenézniük, de mégis sokat segítenek a beszélgetések, a terápia során feltett kérdések.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Lenina 2009 aug. 13. - 22:49:52
Szerintem éppen az az egyik szépsége ennek a filmnek, hogy valamilyen szinten kibontatlan az egész.
Nem egy ócska tömegfilm, aminél a nézõ szájába rágják, hogy ezt és ezt kell gondolni, ez, és ez történt, ezek és ezek a dolgok vezettek idáig, és itt a vége fuss el véle, hanem ez egy ritka, és igen értékes film, mondhatni mûvészfilm, bár, nem abban a pejoratív értelemben, ahogy azt manapság használják.
Az alkotók úgy rakták össze, hogy a nézõnek gyakorlatilag
mindvégig figyelni kell, mert minden apró jelnek mondanivalója van, és ha csak egy pillanatra nem figyel oda a nézõ, akkor könnyen átsiklik egy-egy fontos momentum felett.
És, miután vége, az ember csak ül, mint egy igazán jó könyv felett, és gondolkodóba esik :)

***SPOILER*** A végén a köszönöm, úgy vélem az õszinteségnek, és a bizalomnak szólt elsõsorban.
Illetve talán még annak is, hogy vállalja a tettéért a következményeket, azaz elfogadja a vádalkut.
A többit meg hozzá lehet gondolni, ahogy tetszik.
A babát szerintem nem kérdés, hogy meg akarta tartani. Hiszen, ezt elég hevesen kinyilatkoztatta, amikor a férjével beszélt, amikor a babára egyértelmû "igen"-t, és a férjére határozatlan "nem tudom"-ot mondott. Az álom nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem akarja a babát, az ember álmában megéli a félelmeit, belehelyezheti önmagát másokkal történt esetekbe, újraélhet régi dolgokat újféle "kerettel" stb. ***SPOILER VÉGE***

Szerintem ez egy nagyszerû film, igazán jól szerkesztett, végig tartja a figyelmet, az operatõr pedig fantasztikus. Százszor is érdemes megnézni!
Sõt, a fiatalabb generációnak kifejezetten kötelezõvé is tenném...
Csuvatka 2008 nov. 28. - 22:00:12
Nagyon érdekes és megdöbbentõ a történet, amit ez a film feldolgoz, de sztem nagyon jó.