Szent Ágoston

Bakancslistához adom
Sant'Agostino
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-német történelmi film, 2010

Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?

Az Észak-Afrikában született kiváló filozófus és gondolkodó megtérésének és szentté válásának története. A háttérben nagyszabású történelmi tablóval. Ágoston élete egybefonódik az európai történelem egyik legnagyobb változásával, a Római Birodalom bukásával.
A történet egy kis provinciában kezdődik, ahol a nyugtalan kamasz fiú egyetlen vágya, hogy nagy ügyvéd legyen, ezért édesanyja segítségével Karthágóba megy, hogy egy igazi szónok iskolájába járjon. Az éles eszű ifjú hamar legyőzi a nehézségeket és csodálatos szónokká válik, miközben élvezi mindazokat az örömöket, amiket a nagyváros nyújtani tud. Amikor azonban egy férfi, akit sikerül nagyszerűen előadott beszédével felmentetnie annak ellenére, hogy ő is meggyőződött a bűnösségéről, újabb szörnyű gyilkosságot követ el, Augustinus mély válságba zuhan és hazatér egyetlen igazi szerelmével az édesanyjához. Elzárt vidéki életéből csak egy nagy kihívás mozdítja ki.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Ágoston püspök
az ifjú Augustinus
az idős Valerius
a fiatal Valerius

Hozzászólások

Szerinted?
wales 2019 márc. 29. - 08:03:01 Előzmény Marci21
Kedves Marci!
Írtam PM-et! Érdekelne a Szent Ágoston filmed. Valamilyen módon hozzá tudnék jutni?
Köszönöm! :)
offtopic
Briell42 2012 máj. 28. - 10:22:47
Szent Ágoston vallomásai-t nem lehet letenni.
bauzsu74@gmail.com 2012 ápr. 21. - 20:52:48 Előzmény Marci21
Szia ! Érdekelne a Szent Ágoston filmed..Ez ugye az új változat? El tudnád nekem küldeni valahogy? Feltudnád valahova tölteni ahonnan letölthetem? (ingyen) Címem bauzsu74@gmail.com
Köszi!
pfuscher emese 2012 jan. 09. - 09:21:21 Előzmény Marci21
Nekem szükségem lenne erre a DVD-re. 1-2. részre. Át tudná másolni egy másik dvd-re, ha adok egy üreset, illetve kifizetem.
pfuscheremese1@gmail.com
bias 2011 jún. 01. - 17:43:19 Előzmény Marci21
írtam pm-et.
géGyula 2011 ápr. 25. - 12:51:01
Ez nagyon komoly film volt. Toronyként magasodik az általában szokásos bibliás, szentes húsvéti giccsparádéból. Tegnap pl. a Római bitrodalom bukása)

Szent Ágostont tekinthtjük akár az elsõ modern mbernek, érdekessége azonban, hogy (nem)mellesleg õ még egyházatya is. Sõt, így továbbá az elsõ modern szerzõ.
A teológia alapkérdései mellett itt is érezhetõen fölmerült az „értelmiségi lét” szinte minden ellentmondása, problémája.
Amellett mint film is csak dícsérhetõ, (pl. amikor a döntõbíró a halálán van és még egyszer beszél Ágostonnal, torokszorítóan kathartikus).

Más részt, mivel a földolgozás elsõsorban jó értelemben vett történelmi, ezért valószínûleg mindenkoron idõszerû. Most mindenesetre nagyon az itt és most,nálunk. Megtudhatjuk belõle micsoda híg giccs pl. alaptörvényünk Nemzeti hitvallása), mennyit érhet pártunk és kormányunk látványos „kereszténysége”, a sok ostoba szólam.
Félek, igen sokáig nem fogják ismételni, pedig tényleg rögzíteni kell(et volna).

Mindensetre elõkészítem a „Vallomásokat”, amit el kell olvasnom, bevallom, eddig nem vitt rá a lélek - elsõ látásra nem olyan olvasmány, ami olvastatná magát.
Marci21 2011 márc. 12. - 16:45:57 Előzmény bias
Mindkét részt felvettem DVD-re.
bias 2011 jan. 10. - 14:29:01
Valakinek sikerült az elsõ részt felvennie? Nekem csak a második van meg, az elsõrõl lemaradtam. Erõsen ajánlom Ágoston püspök Vallomások c. könyvét!
9/10
Preferia 2010 dec. 26. - 22:58:33 9/10 Előzmény gladiátor1
Én is csak egyetérteni tudok a néhány kommentel elõttem szóló véleményével. Én személy szerint nem vagyok oda a vallásokért és az egyházakért, de a róluk alkotott véleményemtõl függetlenül is tetszett a film. (Bár sajnos csak a második részét láttam.)Véletlenül kapcsoltam csak erre a filmre az elején, de ittragadtam. A film nem akarta a saját igazságát a nézõre erõltetni, finoman képviselte az álláspontját, nem voltak eltúlzott, hihetetlen csodák, misztikum, csak a kor realisztikus ábrázolása, mindenféle sallangtól mentesen. Kifejezetten tetszett a film, és valószínüleg legközelebb is meg fogom nézni.
Zsófia 2010 dec. 26. - 22:00:04
Sziasztok
szeretném megkérdezni valaki felvette-e mindkét részét? ha igen akkor kérhetem-e, hogy megosztozzunk rajta:)köszönöm szépen Zsófi
Ité Cséhá 2010 dec. 24. - 19:37:17
Filozófus és gondolkodó? Na ezért félek Rossellini után ettõl a nagy alakításokra épülõ "megtérés" változattól...
10/10
gladiátor1 2010 dec. 11. - 18:26:06 10/10
Kihagyhatatlan és ismételhetetlen élmény a Szent Ágoston. A Rai vetítette már, sõt a Római Pápa is részt vett a premier elõtti vetítésen a Vatikánban, találkozott a fõszereplõkkel is, és pozitívan méltatta a filmet és a fõszereplõket, ez azt hiszem, nagyon sokat elmond a film értékeirõl.
Olyan drámai erejû, szórakoztató és rendkívül hiteles a film forgatókönyve, hogy mindenkinek csak ajánlani tudom. A színészi játék/fõképpen Alessandro Preziosi, aki a fiatal Szent Ágostont alakítja, rendkívül vonzó, esendõ, érzéki és érzékeny férfit sejtet, akinek nagyon sok kalandja és megkérdõjelezhetõ értékítélete volt, mielõtt megtért. A történet drámaiságát méltóan érzékelteti Szent Ágoston, az édesanyja és a kedvese játéka, valamint a vallási nézetek miatti összeütközések és a megtérés csodálatos megformálása Preziosi tolmácsolásában.

Köszönettel tartozunk a közszolgálati televíziónak, hogy az idei évben az Elisa di Rivombrosa Conte Ristori Grófjaként három évvel ezelõtt megismert csodálatos olasz színésznek ezt a filmsikerét is megvette. Az Alkirályok c. kétrészes kosztümös filmet és a Pacsirtafarm c. olasz filmet pár hónapon belül láthattuk. Reménykedjünk benne, hogy még lesz ezeknek a filmeknek folytatása. Egy rendkívüli színész csodálatos filmjeit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Ha pedig még többet szeretnél megtudni a fõszereplõrõl, szeretettel várunk az EDR hazai egyetlen honlapján.

http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=elisaforum