Film

Tűzveszély /Catch a Fire/

magyarul beszélő, francia-angol-dél-afrikai-amerikai filmdráma, 97 perc, 2006 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Dél-Afrika a múlt század viharos nyolcvanas éveiben. Patrick Chamusso az egyik olajfinomítóban dolgozik művezetőként. Nem érdekli a politika, egészen addig, míg ártatlanul börtönbe nem zárják őt és a feleségét. Nic Vos ezredes, a rendőrség embere megpróbál befurakodni Patrick és családja életébe. Az akció megrémiszti és megdöbbenti, ugyanakkor felnyitja a szemét. Chamusso harcot kezd az országot irányító és elnyomó apartheid rendszer ellen. Harcos aktivista lesz belőle, aki azt szeretné, ha Dél-Afrika is a demokratikus változások útjára lépne.

Forgalmazó: UIP-Duna Film

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


2014. március 10. 21:19
"Korrekt film, de erőtlen, nem éreztem igazi drámát, katarzist, nem érintett meg a főhős kálváriája, és néhány hatásos, vagy inkább hatásvadász jeleneten kívül, időnként egyszerűen unalmas volt a film."
Ez nagyon tetszik. Véleményem szerint ez szó szerint passzol más filmekhez pl.a 'Volt egyszer egy vadnyugat' c. szuper (giccses) produkcióhoz. Ízlés dolga. Azért ezt a nézetemet abban a topikban inkább nem hangoztatom, mert biztosan meglincselnének érte. :)

Phillip Noyce szóban forgó filmje rám jó benyomást tett. Felvállalt egy dél-afrikai témát, ez már önmagában is kényes, nem kevés lelki tusa és kényszerhelyzet van benne, végül egy izgalmas üldözéses befejezéssel próbálta meg a faji diszkrimináció problematikájától kissé idegenkedő nézők kegyeit is elnyerni. Minden elismerésem az alkotóké és a legtöbb színészé.

Amúgy, Phillip Noyce tősgyökeres ausztrál rendező legőszintébb, bizonyára legjelentősebb filmje az '1200 mérföld hazáig' (Rabbit-Proof Fence).

2013. július 21. 02:51
Korrekt film, de erőtlen, nem éreztem igazi drámát, katarzist, nem érintett meg a főhős kálváriája, és néhány hatásos, vagy inkább hatásvadász jeleneten kívül, időnként egyszerűen unalmas volt a film.

2013. július 20. 10:09
Érdekes, ahogy a munkájából ki se látó hős rádöbben a rendszer természetére, amint az beletrappol az ő életébe is.

Összes hozzászólás
2017. június 8.Balatoni Kalauz Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük a legjobb programokat.
x