Film

Váltságdíj /Ransom/

magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 121 perc, 1996


Értékelés:

364 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Tom Mullen (Mel Gibson) sikeres ember, hozzászokott a kemény alkudozásokhoz. Bankszámláján dollármilliók, otthon szép felesége (Rene Russo), egészséges fia (Brawley Nolte) várja. Ám, amikor egy napon a fia gyermekrablók kezébe kerül, egy kudarcot vallott FBI-mentőakció után rá kell döbbennie, nem elég a pénz, a hatalom és a befolyás. Végül egyedül kénytelen szembeszállni az emberrablókkal, ezért döbbenetes lépésre szánja el magát. Bejelenti a tévében, ha a fiát nem kapja vissza, a követelt váltságdíjat vérdíjul tűzi ki a gyermekrablók fejére.

Forgalmazó: InterCom

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (1997) - Legjobb színész - drámai kategória jelölés: Mel Gibson

Vélemény:


2016. október 4. 19:01
Most láttam először, de nagyon izgalmasnak találtam! Gibson mellett Gary Sinise is nagyot alakított! 10/10

2015. január 21. 22:58
tegnap néztem meg a filmet, szerintem nem először, de így legalább friss az élmény. kicsit átolvasgattam a hozzászólásokat is, így én is kifejtem a véleményem.

SPOILER


Az emberrablós történetekben szerintem mindig fifty-fifty, hogy az emberrabló tényleg visszaadja-e az elrabolt személyt. Ez a személyiségén is múlik, ha alapból nem akar "rendes" lenni, és inkább szadista természetű, akkor nem fogja visszaadni az elraboltat, akármennyit is fizetnek érte. Itt is ez volt a helyzet, a rosszfiúk egymás közt is beszélték, hogy nem merült fel soha, hogy visszaadják a fiút. Persze ettől függetlenül nagy felelősség/ felelőtlenség volt az apától, hogy így szembe mert szállni nyilvánosan is az emberrablóval. Mondjuk ebben a döntésében közrejátszott az a jelenet is, amikor a kőfejtőben át akarja adni a pénzt, és az ígért címet nem kapja meg. Itt is látszik, ő is látja, hogy soha nem volt szempont a fiú átadása. És akkor itt fordul a játék. Ő is, aztán a rendőr is taktikát vált, a rendőré nem válik be. Őt csak a pénz hajtja, és ha már váltságdíjként nem tudja megszerezni a pénzt, megszerzi hát vérdíjként, a többiek úgyse ...

2014. december 19. 14:18
SPOILER
"Egyébként, ha ezt egy európai rendezi, és mondjuk itt is játszódna, akkor egy dráma lett volna, aminek a végén meghal a gyerek, börtönbe kerül sinise, a férj meg a feleség elválik, és a férj is börtönbe kerül, a megvesztegetési botrány miatt."

Most ezt úgy állítod be, mintha egy ilyen negatív befejezéstől valósághűbb lehetne a film, pedig ugyanannyira lenne valósághű, mint a tényleges, pozitív befejezéssel, hiszen a valóságban sem mindig minden végződik rosszul. Az európai filmek pedig nem azért jobbak, mert ugyanolyanok, mint az amerikaiak, csak pesszimisták, hanem azért, mert egyszerű mesék helyett problémákat boncolgatnak. Sőt, igazából nem is jobbak az amerikai filmeknél, mert az amerikaiak között is szép számmal találni tartalmas filmeket, csak éppen nem az ismertebbek között, és általában olyan műfajokban, amiket sokan nem tudnak értékelni, mert nem látnak a felszín alá. Mellesleg pedig van egy rakás rossz európai film, "eurogiccs" is, szóval bármilyen divat is az amerikai mozi fölé helyezni az európait, épp olyan tévedés, mint a fordítottja. Meg mellesleg értelmetlen is, hisz egyszer...

Összes hozzászólás