Film

Velencei karnevál /Rouge Venise/

magyarul beszélő, francia-olasz zenés dráma, 107 perc, 1989 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Velence, 1735. tavasza. A város a karneváli pezsgéstől hangos, mindenki mulat, az utcákat álarcosok lepik el. A 27 éves Carlo Goldoni, a ragyogó tehetségű ügyvéd, bejárja az utcákat, palotákat, mindenütt mecénásokat keres első darabja színpadra állításához. A színes kavalkádban megismerkedik egy gyönyörű fiatal lánnyal, Nicolletával, akivel szenvedélyesen egymásba szeretnek. De a környezetében arat a halál: rejtélyes módon valamennyi mecénás, aki hajlandó lenne támogatni az ifjú írót, gyilkosság áldozata lesz. A nagy inkvizítor rövidesen Goldonit vádolja a bűntettekkel. De minden jó, ha jó a vége.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


2011. január 7. 21:30
Engem az is nagyon érdekelne, hogy mi volt ebből a történetből fikció, és mennyi a tényszerű igazságtartalma. Vagy csak a figurák valódiak, és kerekítettek köréjük egy krimit? Aki tudja, írja fel!

2011. január 7. 18:20
Kishelyiség? Na ne már! Max az udvarra :) Oda meg akkora ajtót raktak, amekkorát akartak!
Engem inkább az érdekelne, mennyi időbe került kibújni ezekből a cuccokból? Szerintem még az életkedvük is elment, kész csoda, hogy gyarapodott az emberiség :DDD
Csak azt sajnálom, hogy épp akkor vacakolt az antennánk és a kép nem volt a legjobb minőségű!
Mindenesetre szeptemberben megint tettünk egy "tisztelgő" látogatást Velencében és természetesen meglestük Goldoni mester szobrát is :)))

2011. január 7. 16:52
Jóóóóóóóóóóóóóóóóó kép egy jó modellről! Vivaldi sem volt semmi: én nem ilyennek képzeltem őt, de eszméletlen fazon lehetett! Azért elgondolkodtató, hogy milyen szerepben tűnt föl a "magyar gróf" (zűrös ügyletek aktív bajkeverője, gazdasági bűncselekmények kulcsfigurája...)! Bírtam az olyan részeket, amelyek a korabeli élet apróságait jelenítették meg: a rulett-tábla a falon, az a postaláda... Elképesztőek voltak a ruhák: Hortense heregnő az estélyen szó szerint nem fért át keresztben az abronccsal egy kétszárnyas ajtón. (Hogy a kis helyiségbe hogy mentek be, az is megért volna egy emlékezetes jelenetet!)

Összes hozzászólás
2017. június 8.Balatoni Kalauz Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük a legjobb programokat.
x