Westworld

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai tévéfilmsorozat, 2016

Értékelés:

177 szavazatból
Szerinted?

Az HBO nagyszabású sorozata a science-fiction, a western és az akciófilm elemeit ötvözi, a mesterséges értelem hajnalán játszódik, és a bűnbeesés evolúcióját mutatja be. A történet Michael Crichton kultikus fantasztikus filmjének, a Feltámad a vadnyugatnak az újragondolása. A tíz részből álló széria egy vadnyugati kalandparkban játszódik, ahol a látogatók a legsötétebb vágyaikat is kiélhetik android ellenfeleiken. Egy végzetes hiba következtében azonban elszabadul a pokol.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
plastika 2023 júl. 15. - 10:26:01 8/10
ezt nagyon jól megcsinálta a HBO! nem fogom elemezni mert nem vagyok filmkritikus....
a történet ...színészek..4-dik évadban a sejtelmes zenék...nekem az egész nagyon bejött!!!!
kellett pár rész amire összeállt a kép de onnantól szinte "függőséget" csinált a sorozat...
ajánlott scifi fanoknak
no pááá :)
Cirifischio 2022 jan. 17. - 12:25:14
Az a "jó" a horrorfilmekben, hogy vagy előre tudom hogy azok és bele se kezdek, vagy elkezdem véletlen de tök könnyen abbahagyom, mert olyan szarok. Hát ezzel a sorozattal kapcsolatban viszont nagyon dühös vagyok, mert nagyon nézeti magát, briliáns az egész alapsztori, a technikai megvalósítás, a színészek, fülbemászó zene, csavarok, csodás képek, de itt másfél évadot végignéztem, mire végre annyira megcsömörlöttem a fo-lya-ma-to-san spriccelő vértől, percenként fejbelövésektől, nyakmetszésektől (minden totálba, közelről), a lövések és a penge és hús hangjától, az állandó jajgatástól és a rengeteg egyéb aberrált jelenettől. (Mindezeket némi szenvelgős, felületes filózgatós dialóg szakította meg, adva egy kis levegőt a nézőnek. Az orvosi jellegű jelenetekkel semmi bajom, az jó is ha élethű, csak a gyilkolás-hentelés, a totális szociopata tömegmészárlás, na azt kikérem magamnak, miért kell így tönkrebaszni egy ilyen szuper témát (tudom, mert állítólag ez kell a népnek... Hát, az ezeken a sorozatokon felnőtt generációk (akik falatozgatva nézik v égig) utódai lesznek azok akik majd boldogan mennek be egy ilyen parkba kicsit büntetlenül és öncélúan kiélni beteges, állati ösztöneiket...) Az ingerküszöbünknek már rég lőttek, szó szerint...
5/10
gm262 2021 jan. 20. - 14:46:22 5/10
Hangulatos zene, jó színészek, érdekes film, de elég nehéz követni a történéseket, zavaros és logikátlan, térbeliséggel is vannak gondok. Többet, jobbat vártam.
5/10
Reggelek 2020 dec. 25. - 15:07:11 5/10
Pontokban a velemenyem, csak az Elso evad alapjan:
Ami nem tetszett:
- A tema: a Mesterseges Inteligencia ontudatra kell.( Engem szemely szerint nem erdekel es nem erre szamitottam )
- Iszonyat vontatott. Ha egy sokreszes sorozat belasul, mindig ugy erzem h raboljak az idomet a kitoltott reszekert. Ez nagyon belasul, bar ketsegtelen h probalja epiteni a tortenetet.
- Erzelgos. Egyutt lehet erezni a szegeny robotokkal. Ha valakinek meg nem eleg politikailag korrekt a mai vilag, akkor itt mar a robotok erzeseire is figyelhetunk.
- Szamomra szimpatikus karakterek mar az elso evadban tavoznak.
- Szerintem vannak benne logikai bukfencek. Ezzel lehet vitaznanak a rajongok, de annyira nem erdekel a tema h vitazzak rola. Ezert kiemelem: csak szerintem.
Ami teteszett:
- A karakterek szinesek es a szineszek kifejezetten jok. Meg a robotok is hihetoek. (Csak ezert neztem vegig. )
- Kepi vilag.
- Zene, hangefektek.
3/10
kiskiss 2020 jún. 20. - 14:42:40 3/10 Előzmény kiskiss
Megnéztem a maradék hármat is. A harmadik évad erősen mínuszos lett. Kénytelen vagyok lehuzni meg egy pontot.. Így a végére 3 maradt. Erős kezdés után csúnya bukás.
3/10
kiskiss 2020 jún. 02. - 21:29:06 3/10
Az első évad 10 pontos, a második 5 ez a harmadik meg egy bazi nagy nulla, ugyan csak 5 részig bírtam de kb úgy érzem magam, mint aki büntetésben van.
gmanarts 2020 máj. 15. - 22:25:28 Előzmény nick név
Mindenesetre ez a jelenet hathatott rád:
https://www.youtube.com/watch?v=2JJnL-kEGQE
3/10
offtopic
nick név 2020 ápr. 15. - 17:05:10 3/10
Azon gondolkozom, és ez persze egy egyéni meglátás, hogy a mai sorozatok sok esetben egy teljesen rossz irányba mennek el.
Régebben a jó sorozatoknak - a 2000-es években például - egy kilométerről érezhető atmoszférája volt, de a kevésbé jó sorozatok is próbálkoztak ennek a megteremtésével. A mai sorozatok viszont nem törekednek erre. Nem a világunk megfelelően átalakított és mégis életszerű adaptálása a fő cél, az adott saját világban a karakterek életszerű viszonya, jól működő kapcsolati rendszere, ezen keresztül pedig valami fontos, érvényes üzenet átadása, akár évadonként, akár egy sorozatot átívelően, hanem a kötelező aktuálpolitikai manírokon túl a technikai megvalósítottság vette át a vezető szerepet. Az ízlés kialakítása és annak a kiszolgálásának a kérdése. Olyanok a mai mozgóképalkotók - gyártók - túl sok esetben, mint egy olyan mesterember, aki jól elsajátította a maga művészetének elemeit, érti az alapokat, a szerkezetet és a különböző részek kidolgozásának módját, de nincs benne semmi saját mondanivaló, sem belülről feltörő késztetés, sem ihlet, és szép főhajóval, szép boltívekkel, szép átriummal és a szép mindennel együtt egy üres, középszerű épületet alkot. Egy semmilyen épületet, ami elemeiben persze profi, jól kivitelezett, látványos, de összességében csak össze van toldva. És ez nem valamiféle remek eklektikus hatásként áll össze. A mai szériák túlnyomó többsége is technikailag jól kivitelezett, de nincs bennük semmi eredetiség, semmi saját gondolat. Átlagos másolatai egymásnak. Nem található bennük spiritusz, mindegyik jól kimunkált, de steril, mint a korszellem maga. Persze elemeiben látványos és csavaros, mert ezek birizgálják a tömegek receptorait, ez pedig nézettséget és bevételt generál, de sok esetben ennél és a vörös faroknál nincs több mögöttük, kiüresedtek.
Sorozatot nézni a tömegeknek sokszor ma ennyit jelent, mint egy függőség, nem baj, ha nincs benne igazi mélység, csak hasson. Legyen valami inger, ami látványos és szanaszét csavart, csak kössön le ameddig tart és kész. Ez a fajta igény persze valami másra is reflektál.
9/10
gyereamozibabe 2020 ápr. 08. - 10:50:46 9/10
A második évadban volt 2-3 rész, ami hozzáadott a M.I. kérdésköröz pár érdekes gondolatot. A harmadik évadban (a negyedik részen vagyok túl) viszont már senki nem az, aminek látszik. Még az androidok sem. Innentől mi értelme bárminek? Pl mi értelme igazgatótanácsi gyűléseket tartani, ha senki nem tudja ki ül vele szemben, vagy hogy egyáltalán létezik-e az irodaház, ahová ő bement. Vagy létezik-e a cég, vagy az egész csak álom :-) Kezdek kiszeretni ebből a sorozatból. Ehhez képest az első évad parkja egy wellness központnak tűnik, ahol legalább a környezet valós volt. A klónokat nem lehetett csak úgy lemásolni. Nem véletlenül sz_rakodtak annyit a rendbehozatalukkal. Áhhh... :-(
3/10
PeeTee190 2020 ápr. 01. - 21:11:07 3/10
Első évad: 10/10
Második évad: 6/10
Harmadik évad: az első három rész után 1/10
4/10
Abdulah 2020 ápr. 01. - 00:48:16 4/10
A hatodik részig nem kötött le nagyon. Ott viszont kezdett érdekes lenni. Tipikus Hbo sorozat, Hbo védjegyekkel.(baszunk fűvel fával, buzulás, erőszak) Nem rossz de annyira nem is jó, a második évad enyhén zavaros és az sem túl lekötős. Nem tudom a 10/10 szavazók miért elfogultak,szerintem 5 bőven kifejezi. A netflikszen kicsit jobb sorozatok vannak és a rendezők nem annyira betegek. Mint lejebb írtam a Stranger Stings és a Narcos után néztem és nem üti meg a szintet.
A true detectív vagy a fehérhó szerintem jobb ennél a kívülállo is.
10/10
goldiegold 2020 márc. 31. - 18:20:56 10/10
Nem akarok spoilerezni, ezért röviden csak annyit, hogy ez a harmadik széria eddig nagyon-nagyon nagyon bejövős!
/Jó, én is elfogult vagyok valamilyen szinten, mert imádok minden futurisztikus környezetben játszódó filmet, legyen az sori, vagy mozi, mindegy./
4/10
Abdulah 2020 márc. 29. - 22:04:55 4/10
Most szeretném elkezdeni nézni.
De voltam olyan hülye, hogy elolvastam pár hozzászólást.
Vagy 1o/10 vagy nulla. Sőt mindenki nyomja a saját véleményét, de egy elfogulatlan véleményt sem olvastam.
Most fejeztem be a Stranger Stingset, elég magasra tette a lécet. Előtte a Narcos ami nem volt csalódás. Kiváncsi vagyok ez milyen lesz.
Hekaté 2020 márc. 28. - 08:32:33
Az első két évadot néztem meg, a harmadikat majd csak akkor, ha már minden részt leadtak, de szerintem ez nem egy rossz sorozat. Sőt!
Az első évad hihetetlenül jó, már-már zseniális.
A második egy kissé zavaros, és nehézkes, túl sok a "keverés" benne, itt-ott nehezen követhető, de ettől függetlenül szerintem teljesen jó.
Nem vagyok szőrös szívű :) nekem az 1. évad 10, a második 9 pontot ér, de ez egy nagyon erős 9-es, majd a 3. után "csillagozom" is - feltéve, ha nem úgy hagyják abba, hogy még folytatni akarják. Remélhetőleg, nem romlik a színvonala.
1/10
tesz-vesz 2020 márc. 16. - 10:02:04 1/10
túlhype-olt , elnyújtott, unalmas most ezen kéne rúgozni hogy a robotok öntudatra ébrednek? és hogy ugrálunk az időben? millió filmben, regényben volt már ilyen.
9/10
gyereamozibabe 2020 febr. 09. - 02:03:30 9/10
Az első évadot másfél nap alatt megnéztem. Szerintem hibátlan. Az utolsó részben szerencsére sokmindenre magyarázatot kapunk. Bár a tesztkérdésre a választ (hol a labirintus közepe) már lehet sejteni hamarabb is. A fiatalkori William (Jimmi Simpson, akinek a nevét nem látom itt fönt) zseniális volt ebben a tétova, önkereső szerepben. Valóban ilyen egy antihős. Elkezdtem újranézni, és Ed Harris figurájának kezdeti furcsasága is helyre került.
3/10
nick név 2020 febr. 08. - 09:35:25 3/10
Ez a jobb sorsra érdemes sorozat az ígéretes, lehetőségekkel teli 1. évadát követően a trendeknek megfelelően - a 2. évadra - betagozódott a kultúrbal narratívájába, annak manírjaival egyetemben. Ezzel párhuzamosan pedig kiüresedett, sekélyessé és igazából semmitmondóvá vált, nagy kár érte. Sokkal-sokkal több lehetne ez a sorozat, mint amit ma képvisel.
9/10
Richard Kovács 2019 szept. 02. - 09:04:54 9/10
Rég láttam ilyen jó sorozatot! Kicsit sok benne a gyilkolászás, de hát erről szól tulajdonképpen. A második évad valamivel gyengébb lett.
gmanarts 2019 júl. 21. - 11:12:30
A 2020-as 3. évad mutatós előzetese: https://www.youtube.com/watch?v=64CYajemh6E&t=3s
4/10
biroilonka 2019 jan. 10. - 15:43:17 4/10
Gyerekek ez a második évad akkora zagyvaság, gagyi story megoldásokkal... Jujjj... 10-4
Összes hozzászólás