Winston Churchill

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dokumentumfilm, 57 perc, 2007

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Sir Winston Churchill egyike volt a XX. század meghatározó politikusainak. Az 1874-ben született Winston Leonard Spencer Churchill élete, politikai pályafutása elevenedik meg ebben a korabeli híradófelvételek felhasználásával készült dokumentumfilmben, ahol megismerhetjük azt a kivételes embert, aki a katonaként, haditudósítóként, pénzügyminiszterként, az Admiralitás Első Lordjaként szolgálta nemzetét, majd Nagy-Britannia miniszterelnökeként a II. világháború ideje alatt egyike lett a fasizmus elleni küzdelmet irányító vezetőknek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tdk 2012 jún. 15. - 22:40:25
Õszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ennyire propagandaszagú filmet készítettek róla 2007-ben, ráadásul ezt amerikaiak csinálták. Ha a modernebb feliratozást nem számítjuk, akkor olyan volt, mintha legkésõbb a hatvanas években készült volna. Annyi pozitívumot el lehet mindenesetre mondani róla, hogy tömören összefoglalja a második világháborút, úgyhogy aki gyorstalpalóra vágyik, annak ajánlható.
Ford Mustang 2011 nov. 09. - 16:52:36
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (Blenheim kastély, Woodstock (Oxfordshire), 1874. november 30. – London, 1965. január 24.) brit politikus, miniszterelnök '40–'45 és '51–'55 között. Kiemelkedõ képességû államférfi, szónok és stratéga, a brit hadsereg tisztje. Élete egyedülálló számú és mélységû kutatás tárgya a brit és világtörténelemben betöltött szerepe miatt. Rendkívül termékeny író, történelmi tárgyú írásainak elismeréseként az irodalmi Nobel-díj birtokosa ('53).