Zsiguli

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjáték, 81 perc, 2004

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

- Zsiguli...
- Mi ez?
- Kalandfilm...
- Rövid vázlata?
- Ez nem most játszódik, és nem itt!
- Hol?
- Egy kisvárosban, a kilencvenes évek elején.
- Megtörtént?
- Megtörtént, de nem így...
- Kikről szól?
- Van két egyszerű rendőr: a Rick, meg az Endúrós, akik felgöngyölítenek egy ügyet, a "Dinnyés ügyet" és van még a "Kálmán" a felettesük, aki sok mindent nem ért és megkéri a "Piroska" nyomozótisztet, derítse ki az igazságot.
- Kamara dráma ez?
- Nem, ez vidám film, meg még nagyon sokan megjelennek a nyomozásban, pl.: özvegy Hováth Csabáné Margitka, alias Szigorú, aztán Badár törzsőrmester, meg Zorró, akkor Liszt Ottó zenész, meg Somló Tamás, akit összetévesztenek egy Presser nevű zongoristával, amikor Mezőtúr felé mennek a Barkaszukkal, aztán egy "Kokó" nevű bokszoló leüti Ricket a "Lesz Vigasz" vendéglátó-ipari egységben.
- Kiderül az igazság?
- Mindenki igyekszik,... csak tudja, hogy van ez nálunk: Mindenki máshogy emlékszik!
- Azért ilyen hosszú a film?
- Nyolcvan valahány perc, és színes is, de zenéket is tettek bele az is meghosszította, meg a légi felvételek, meg a motoros balesetek, meg mindent Szolnokon forgattak, az meg sok kép!
- Miért?
- Mert Szolnok, nagyváros!
- Miért gondolja, hogy erre a filmre most van szükség?
- Amikor szeptemberben Miskolcon, a Vidor fesztiválon a "Tanácsháza" előtt vetítették az utcán, ezerhétszázan nézték, még biztonsági őrök, meg a rendőrök is nevettek, a takarító nénik is kijöttek.
-...és?
- Gondolom, most kell a legjobban a nevetés!
- Játszik Zsiguli a filmben?
- Nem, de "MZ"-motorkerékpár, meg "Verhovina" igen.
- Van benne híres ember?
- Gazdag, Györgyi, Gáspár, Badár, Szőke, Kokó, Jakupcsek, Szegő, Fábry, Hajós, Demjén, Somló, Lillienberg... elég?
- Kiknek készíthették a filmet?
- Mindenkinek, kezét csókolom!
Bemutató dátuma: 2004. december 2. Forgalmazó: Tisza mozi Kft.

Stáblista:

Szereplők

Üveges professzor
Badár törzsőrmester és Krisztián
Szigorú alias Horváth Csabáné Margitka
Oldalkocsis és utasa
Tv bemondó

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
ligetiz51 2018 aug. 23. - 20:56:54 8/10
Akinek van az ilyen filmekre "antennája" annak zseniális. Nekem nagyon tetszett, de megértem azokat is akiknek ez nem jó film. Néhány kitűnő színészi alakítás, néhány középszerű (főleg a média celebeké). Erős a gyanúm, hogy a szövegek (forgatókönyv) nagy részét Hegedűs Bálint írta a brilliáns "szövegek" miatt amit későbbi filmjeiben is csodálok ( Liza a rókatündér, Egy szerelem gasztronómiája stb.) A színészek közül Szarvas József játéka nálam a legjobb. Összegezve mint film 7/10, az említettek 10!10.
10/10
M41 2150 2010 dec. 27. - 19:54:41 10/10
K*rva nagy!!!
mulao 2009 márc. 29. - 19:53:40
Szerintem nem volt rossz film.Például,mert én úgyláttam,hogy a színészek nagyon jól játszanak.Az elején a zene is nagyon tetszett.A végefelé fárasztó,de egyszer nétve,jó film.Szõke humorával meg nincs bajom,egyszerûen nem érti meg mindenki.Ja, meg az elején a tábla "Zsiguli kalandfilm"...:)
1/10
st24 2009 márc. 12. - 07:52:28 1/10
Sajnos elöbb láttam,mint ahogy olvastam volna róla.25-perc szenvedés után kikapcs!Borzasztó,gagyi b....ság.Szégyen,hogy ilyenre pénzt költenek.
10/10
gab3sz2 2008 dec. 11. - 16:41:27 10/10
Szerintem ez a film nagyon jó:) ilyen Szõke András humora, mint ahogy már elõttem is írták:) Én szeretem ezeket a fajta filmeket, még ilyet:D
offtopic
Médiageci 2008 aug. 14. - 01:42:11 Előzmény gyszabie
@gyszabie: "Ilyen sz*r filmet csinálni ehez már iskola kell." - Szõkének van is ingyenes online filmes iskolája, legalábbis valami olyasmi: http://szoke.estiskola.hu

A hozzászólások alapján kihagyom, bár a Szõke-filmek általában direkt ökörségek, nem elrontja a mozikat, ilyen a humora.
gyszabie 2008 ápr. 16. - 20:54:24 Előzmény ninive86
Borzalmasan rossz film,de ez nem is film ez egy nagy semmi!
Ilyen szar filmet csinálni ehez már iskola kell.
1/10
ninive86 2008 ápr. 12. - 20:19:47 1/10
Hát, gyerekek, ez a film ez egy nagy rakás... A szereplõk egytõl egyig idióták, elmebetegek, a történetnek pedig semmi értelme sincs, mint mostanában minden magyar filmnek. Akárhogy is, de nekem nem jött be, bocs...