Személy

Tóth Vera

énekesnő
Született: 1985. március 3. (39 éves) (Magyarország, Tapolca)

A Tapolcán született énekesnő 2004-ben megnyerte a Megasztár első szériáját. Eddig négy nagylemeze jelent meg, 2008-ban Artisjus-díjban részesült. Húga Tóth Gabi énekesnő.

Hozzászólások

Cordelia 2015 dec. 28. - 18:41:52 Előzmény gladiolus
Cserhátiról mondanak mindenfélét, õ már nem tudja megcáfolni. Szerintem a vokálozás Csepreginek csak pletyka. Mai szemmel nézve, az éppen mellõzött dekoratív és jó hangú énekesnõnek Erdõs Péter felajánlott egy stabil állást egy külföldön is sikeres zenekarban.
Cserhátival egy öltözõt használó énekesnõk mesélik, hogy "nehéz természetû" volt. Tehát a mellõzöttségnek lehetett egy másik oldala is.
gladiolus 2015 dec. 21. - 19:41:20
Bocs, az egyik ilyenkor felesleges. Gyûlölöm a helyesírási hibákat, elnézést.
gladiolus 2015 dec. 21. - 19:40:20 Előzmény Cordelia
Ezt nagyon régen írtam. :-) Már nem is emlékeztem rá.De amint látom, ezt én írtam. :-)
Nem tudom, nem követem a pályájukat, mert annyira egyikük elõadásmódja sem tetszik, sõt Tóth Gabiét egyenesen rühellem is. Ez a nagy szenvedélyesség nekem már sok, amivel minden dalában szinte sírva fakad és zokogva üvölt.
És hát igen, rajta nagyon erõsen átüt a gyerekszoba hiánya, ez egy találó meglátás.
De abszolúte nem vagyok képben fejlõdésüket illetõen, viszont most tõled megtudtam a lényeget, és hihetõ, amit írsz, egyéniségüket ismerve.

Cserháti Zsuzsa sorsa egészen más. Már nem emlékszem, hogy egy nyilatkozatában hallottam, vagy leírva olvastam, de neki tényleg voltak méltánytalan meghurcoltatásai. Pl. állítólag azt mondták neki, hogy álljon be a Csepregi Éva mögé vokálozni. Ne már.
Ilyenkor gondolkodik az ember, hogy mi is lehet ilyenkor a dolgok mögött.
Cordelia 2015 dec. 21. - 10:43:03 Előzmény gladiolus
Nem tudom, Tóth Verával kapcsolatban mindig az az érzésem, hogy kapott egy óriási hangot és elõadói tehetséget, de nem jó irányba megy. Sokkal könnyebben kapta a sikert, mint annak idején Cserháti Zsuzsa, akinek újra és újra fel kellett találnia magát. Nem mellesleg, Cserháti Zsuzsa kitûnõen táncolt. Vera ebbe az irányba sem fejlõdik. Csináltak belõle egy cserháti imitátort és nem tud ebbõl kitörni. Rossz ízléssel választja ki a neki írt dalokat (Gyémánt!) vagy csak sodródik (?), ez számomra rejtély. Nem szívesen hozom fel a húgát, a zenéje nem az én világom, de kétségtelen, hogy Gabi elindult a közönségességbõl az extravagancia felé, talán neki jobban fog sikerülni a pályája, bár a gyerekszoba hiánya, (filoszemitabélust idézem :)) egy nagyon komoly gát.
_goldie_ 2015 dec. 19. - 12:07:36
https://www.youtube.com/watch?v=_RLLsyLbjLQ jók a szövegek
kávé nélkül a test marad otthon kába :D
gladiolus 2013 jún. 25. - 13:23:01
Tóth Vera annyit tud körülbelül, amennyit Cserháti Zsuzsa tudott, szinte ugyanaz a hangszín, és ugyanaz a technikai tudás jellemzi.
Nem baj, ha akad valaki, aki emlékeztet minket rá, ha van még egy hasonló kaliberû énekesnõje ennek az országnak, mert úgy gondolom, hogy elég magas színvonalat képviselt nemcsak hazai, de nemzetközi viszonylatban is.
Remélem, senkit sem sért az összehasonlítás, hiszen két igen nagy kaliberû mûvészrõl van szó.
mulao 2009 szept. 09. - 18:34:38
Megkérdezhetem, hogy kinek? Tisztán énekel, és tud játszani a hangjával.
mulao 2009 szept. 09. - 17:32:31
Ha a Kozsónak van fóruma, pedig szerintem nem érdemli meg, akkor a Tóth Verának is lesz, õ legalább tényleg megérdemli.Örülök, hogy õ nyerte meg a Megasztrát, szerintem sokkal jobb hangja van némelyiknél.A Cserháti dalt, a Haumú és gyémántot is szépen énekelte.A Csináljuk a fesztiváltban is sokat fellépett, ott is bizonyított már például.