Színház

After the end (Zsákutca)

előadás, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Luise és Mark régóta ismerik egymást. Egy társaságba járnak, talán volt is közöttük valamiféle vonzódás, de Luise most mással jár. Illetve járt. Egy nap ugyanis terroristák bombát dobnak a városra, ahol élnek. A támadás után égő roncsok, kétségbeesett, sérült emberek botorkálnak az utcákon. A véletlennek köszönhetően azonban Mark egy olyan házban lakik, aminek udvarába az előző lakó atombunkert épített... Luise pedig itt tér magához...

A két fiatal megpróbál együtt élni a bunker szűk terében, mely Luise számára meglepő módon, tökéletesen felszerelt. Igyekeznek feldolgozni a történteket, terveket szőni az elkövetkező hetekre, megszokni a másik jelenlétét s eltölteni valamivel az időt, ám ahogy telnek-múlnak a napok, egyre feszültebb lesz közöttük a viszony. Bár a tragédia és Luise hálája valamelyest elsimítja a gondokat, az együttlét mégis kezd rémálommá válni.

Az előadásban a romantikus komédia, a pszichotriller és a krimi legerősebb hagyományai keverednek egymással egy precízen felépített dramaturgiai zárócsavarral. Dennis Kelly hihetetlen pszichológiai pontossággal és érzékenységgel meséli el a két fiatal történetét, emberi meccseiket, folyamatos küzdelmüket egymással és a klausztrofóbiával.

Az After the End egy olyan témát vet fel az atomtámadás lehetőségével, mely sajnos mára a mindennapjaink részévé vált. Az előadás a MERLIN Energia Évad részeként párbeszédet kíván indítani az atomenergiában rejlő lehetőségekről, a hozzá kötődő félelmekről és félreértésekről.

A(z) Merlin előadása

Bemutató időpontja:

2008. október 8., Merlin

Stáblista:

Hozzászólások