Színház

Armel Opera - Jubileumi Díjátadó Gála

gála, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Házigazda ALFÖLDI Róbert
Közreműködik: Pannon Filharmonikusok
Vezényel : VAJDA Gergely
Rendező: SZABÓ Máté


Az Armel Opera Festival 2008-ban Szegeden indult, majd a fővárosba, Budapestre költözött, miközben Európában és a tengeren túl is ismertté, és elismertté a vált. Egyedisége abban rejlik, hogy nem csak a fesztiválon bemutatott előadások versengenek a nemzetközi zsűri pozitív elismeréséért, hanem speciális előadói versennyel párosítja a produkciók bemutatását. Az Armel indulás óta eddig 45 operát állított színpadra, 15 országban, és az impozáns nemzetközi lista évről évre bővül épp úgy, ahogy a partner operaházak száma is, hiszen eddig huszonhárom művészeti intézménnyel dolgozott együtt a világban.
A sikertörténet lebilincselő, amely mögött hatalmas munka van mind a szervezők, mind a partner operaházak részéről, és megannyi élmény az alkotók és szereplők emlékeiben.
A Jubileumi Gálaesten Alföldi Róbert személyes emlékei és tapasztalatai alapján ismerheti meg a közönség az Armel Opera Festival történetét, hiszen a kiváló rendező a kezdetek óta számos operát rendezett többnyire külföldön, az Armel felkérésére. A Gálaest fénypontja lesz, amikor az idei Armel Opera Festival nemzetközi szakmai zsűrije értékeli a produkciókat, valamint a versenyszereplőket, és átadja a Legjobb Produkciónak és Legjobb Előadónak az Armel Opera Festival Díjat.
A műsorban a szintén kezdetek óta együttműködő partnerünk, a Pannon Filharmonikusok működik közre, Vajda Gergely vezényletével. Az est vendégművészei az Avignon-i Operaház Énekversenyének nyertesei, és két hazai operaénekes, akik a korábbi évek Armel Opera Festival díjazottjai voltak ? Nyári Zoltán, Haja Zsolt -, valamint a Virtuózok idei évadának döntőbe jutott fiatal tehetsége, Beéri Benjámin.

A jubileumi év alkalmat adott arra, hogy a múlt évben bemutatott Armel Hivatalos Dal magyar nyelven is megjelenjen. A Dal szövegének megírására Sztevanovity Dusánt kértük föl, aki egy csodálatos szöveget/verset írt a már meglévő zenéhez, amelynek előadására Dalversenyt hirdettünk, műfaji megkötések nélkül énekesek számára. Május 22-ig több mint 50 pályázat érkezett be, amelyek közül a legjobb öt férfi és legjobb öt női előadót a szakmai zsűri már kiválasztott.
A zsűri tagjai: Meláth Andrea - Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője, egyetemi docens, Sztevanovity Dusán, dalszövegíró, Vajda Gergely ? az Armel Opera Festival művészeti vezetője, a Huntsville Symphony (USA) zeneigazgatója.
Az öt-öt énekes produkcióját közönségszavazatra bocsájtjuk, miközben a zsűri június 18-ig dönt a győztes párosról, akik fejenként 1 millió forint díjazásban részesülnek, és a Jubileumi Gálaesten a Pannon Filharmonikusok kíséretében előadják az Armel Hivatalos Dal magyar nyelvű változatát. A Közönségdíj átadása is ezen az estén történik, a legtöbb szavazatot kapott női és férfi énekes fejenként 200 ezer forint jutalmat kap. A közönségszavazásra az Armel Opera Festival oldalán kerül sor, június 2-től. A Dal szerzői: Hien, társszerzője és hangszerelő: Sebestyén Áron.

A(z) Thália Színház előadása

Hozzászólások