Színház

Csókol Anyád!

színmű, magyar, 2009.

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Adott egy anya, aki maga keresetlen módján pillanatok alatt képes az őrületbe kergetni az ő kicsi fiát. "Kicsi fia" egyébként felnőtt, sőt elvált ember - méghozzá a mama tevékeny közbenjárása miatt lett elvált. Mert hisz milyen csodálatos, ha a drága mama úgy oldja meg a feszültségeket menyével, hogy lefizeti tűnjön el a színről. Scheldon Levine összeomlik, de annyi életösztön még maradt benne, hogy elmeneküljön az ország túlsó végébe, nehogy a drága mama megint "megoldjon valamit". Téma lezárva, új lapot kell kezdeni. De ez persze túl egyszerű lenne, a mama ugyanis nem tágít. Először az Eltűnt Személyek Hivatala jelentkezik, aztán ő maga - nincs tehát más megoldás: Scheldonnak megint menekülnie kell. Bárhová, csak el a mamától.

A szerzőpáros/házaspár kiterjedt levelezés formájában bontja ki anya és fia komikus egymásra utalt és egymástól elszakadni vágyó viszonyát: mindketten elképesztő utazásokra indulnak, megjelennek a tibeti szerzetesek, a túlvilággal kommunikáló Mester, a tévés talkshow világa és maga Elvis Presley is. Minden túlzó, felfokozott, és az amerikai tömegkultúra bizarr paródiája. És közben megismerünk két végletes, humoros és nagyon meghökkentő figurát, akikre mélységesen illik a mondás: ha nem létezne, ki kellene találni.

A(z) Orlai Produkciós Iroda előadása

Bemutató időpontja:

2009. július 21., Orlai Produkciós Iroda

Stáblista:

Szereplők

Doris Levine
Scheldon Levine

Hozzászólások

Bellavita 2011 júl. 18. - 18:46:15
Szórakoztató, könnyed darab, kiváló színészi játékkal és az életbõl mindenki számára ismert pillanatokkal, konfliktusokkal. Vári Éva és Nagy Ervin kettõse ügyesen bontakoztatja ki a mélyen megbúvó emberi játszmákat, közben eltúlzott életbeli hányatottságaikon jókat nevethetünk. Vári Éva zseniális a zsarnoki mama szerepében, s egyes mondatai bizonyára mindenkinek ismerõsek lesznek. Ha valaki könnyed esti darabra vágyik, ajánlom! 9/10
sszti 2010 febr. 17. - 12:50:03
Nagyon tetszett a darab! Hihetetlen színészi játék, mindkét részrõl. Minden percét élveztem :)