Színház

Kippkopp és Tipptopp

bábjáték, 45 perc, magyar, 2009., 3 - 6 éves kor között

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

"A kamrába tévedt egy kisegér, és megroppantotta a dió héját. - KRAKK! A reccsenésre felébredt valaki, valaki, aki ősz óta itt aludt: Kippkopp, a gesztenye-gyerek. Nagyot nyújtózkodott, és elindult sétálni."
Marék Veronika népszerű gesztenye-hősét kísérhetjük el varázslatos, zenés kirándulásra. Vele közösen fedezhetjük fel erdő-mező kis lakóit, és szurkolhatunk azért, hogy megtalálja-e, akit oly régóta keres, aki hozzá olyan nagyon hasonlatos. Hát persze! Már jön is egy helikopter-falevélen Tipptopp, a gesztenye-lány.

A Kolibri bemutatójának képi világa és 35 perces időtartama a csecsemőszínházból már kinőtt, a gyermekszínházi produkciókhoz azonban még kicsi gyerekek figyelméhez igazodik, ugyanakkor - átmenetet képezve köztük - ötvözi a két műfaj sajátosságait. A történetben a környezettel való megismerkedés, a növények, állatok, erdei világ felfedezése a két-háromévesek érdeklődési körének fontos jellemzője. A cselekmény, amely szerint a barátot kereső gesztenyefiú, Kippkopp és az éjszakai szállás után kutató gesztenyelány, Tipptopp egymásra talál, pedig már a 4-5 éveseket foglalkoztató szociális kapcsolatok körül bonyolódik. Tisza Bea szerint a Kippkopp és Tipptopp azonban nem csupán tartalmi szempontból ideális választás a 2-5 évesek színházi bevezetésére, hanem a Kippkopp-történetek népszerűsége miatt is. "A széleskörű ismertség azért nagyon jó, mert a kisgyerekek imádnak ismételni - gondoljunk arra, mennyire ragaszkodnak esténként a már számtalanszor felolvastatott mesékhez, vagy említhetjük a mondókákat, a gyerekversek, - dalok refrénjeit -, és egyszersmind ugyanazzal a dologgal más formában találkozni. Sok népszerű mese színre vitelénél tapasztaltuk, hogy azok, akik már ismerik a történetet könyv vagy rajzfilm formájában, felfedezve benne a különbségeket és azonosságokat, még nagyobb élvezettel nézik a színházi előadást."

A(z) Kolibri Fészek előadása

Bemutató időpontja:

2009. szeptember 26., Kolibri Fészek

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások