Színház

Passio XXI

passiójáték, magyar, 2017.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Székely Csaba (A Bányavidék drámatrilógia szerzője) a bibliai történetet napjainkba helyező, erre az alkalomra írott drámáját Alföldi Róbert rendezésében egyetlen napon láthatja a közönség a Budapest Sportaréna egyedi módon kialakított színpadán nagyzenekari kísérettel, 150 táncos és énekes közreműködésével.

A(z) Papp László Budapest Sportaréna előadása

Stáblista:

Hozzászólások

filoszemitabéluska 2017 ápr. 09. - 18:24:31
Részlet a darab szerzõje, Székely Csaba egyik színpadi mûvébõl:




IGNÁC (szenvedéllyel) Testvéreim! Ma bizonyságát adhatjuk annak, hogy mit jelent számunkra a Gyermek. Egy fiúgyermek láttán mindenkinek más és más jut eszébe. (szünet) De a mi Megváltónk különleges fiúgyermek, mert Õ egyformán ragyogja be a szívét minden jóakaratú embernek. Ezért betlehemi pásztorokként mi is elindulunk, hogy felkeressük Õt, kinek születése a mindenható Isten dicsõségérõl tanúskodik, s kinek világra jötte békét hoz a Földre. Hozzá hasonlatosan szülessünk meg mi is! Lélekben szülessünk ma újjá, s munkálkodjunk szüntelen, hogy méltók legyünk az Õ szent kegyelmére! Imádkozzunk! (átszellemülten) Urunk, Istenünk, örvendezve ünnepeljük ma Megváltónk születését. Kérünk, add kegyelmedet, hogy hozzá méltó életünkkel dicsõségedben is részesedjünk! Aki él és uralkodik mindörökkön-örökké. (szinte transzban) Az Úr legyen veletek! Áldjon meg benneteket a mindenható Isten, az Atya, a Fiú és a Szentlélek! (Csend. Ignác kifújja magát. Kijön a pulpitus mögül, felhúzza a sliccét, fogja a kabátját, és kimegy. Márton elõmászik a pulpitus alól, megtörli a száját. Arcán ütésnyom, szemöldökénél ragtapasz. Pálinkát tölt, öblöget, kiköpi, majd leül a kanapéra.)

Mottó: rúgjunk bele egyet a keresztényekbe, mert úgy sem rúgnak vissza. Az õ istenük nem bosszúálló, ellentétben Jahvéval.
6/10
doktormacko1 2017 ápr. 09. - 15:49:25 6/10
KIVÁNCSI VAGYOK , HOGY MILYEN LESZ.
10/10
Ricsárdka 2017 márc. 15. - 13:39:14 10/10
Eddig 10/10 de csak a Hujber miatt :)