Színház

Tortúra

előadás, magyar, 2017

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Ismertető:

Súlyos autóbaleset éri a behavazott, néptelen coloradói országúton Paul Sheldont, a népszerű regényírót. Szerencséjére az egyik rajongója találja meg és siet a segítségére. Annie Wilkes, aki ráadásul szakképzett ápolónő, a saját házában helyezi biztonságba a mozgásképtelen írót. A középkorú nő rajong Sheldon regényhőséért, Miseryért. Az ápolásnak azonban csak nem akar vége szakadni?

Az előadás a Karinthy Színház, az R.N.R. Művészeti Ügynökség és a Noir Színház koprodukciójában jött létre.

A KARINTHY SZÍNHÁZ előadása.

Bemutató időpontja:

2017. január 13., Karinthy Színház

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Annie Wilkes
Paul Sheldon

Vélemény:


március 31. 23:31
A darab egy meglehetősen lassú, korszerűtlen felfogású produkció, amely minden egyes műfaji klisét felvonultat a szórakoztatás céljából - beleértve a színpadképet, és a rendkívül közhelyes és avitt zenei aláfestést is. Mindemellett nélkülöz mindenféle mondanivalót, tartalmilag meglehetősen üres, a fordulatok kiszámíthatok, a darab végére az unalomig ismételt durvaságok nyers színpadi bemutatásán kívül semmit sem kapunk. A színészek ugyanakkor minden tőlük telhetőt megtesznek, a csalódás nyilvánvalóan nem az ő játékukban keresendő. Példátlanul gyenge darab, elkerülését ajánlom. Udvariasságból végigülni pedig valóságos Tortúra.

A színdarab egyébként az 1990-es - Stephen King regénye alapján készült, Rob Reiner rendezte - film színpadi adaptációja, amelyet nem láttam, így összehasonlítási alapom nincsen.

Összes hozzászólás