Zenekar

Musica Sonora Kamarazenekar


Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Musica Sonora Kamarazenekar - a név jelentése "jól csengő, jól zengő zene" - 1998-ban alakult budapesti Szent István Gimnázium Jubileumi Zenekarának részben egykori alapító, részben későbbi tagjaiból. A lelkes zenebarátok által életre keltett Musica Sonora Alapítvány kezdeti és mai napig is első számú célkitűzése, hogy fiatal, tehetséges, még zenei pályájuk elején járó muzsikusok számára szólistaként fellépési lehetőséget biztosítson versenyművek és egyéb szólódarabok zenekarral történő eljátszására, ezáltal is segítve őket zenei karrierjük elején. Rendszeres szereplői a nyári zeneakadémiáknak itthon és külföldön egyaránt, fiatal muzsikusok kísérőzenekaraként.



A Musica Sonora Kamarazenekar tagjai bár nem hivatásszerű zenészek, szinte mindegyikük életét végigkísérte a zenekari játék, miközben az évekalatt számos hazai és külföldi karmester kezei alatt érett muzsikussá csiszolódtak. A zenekar megalakulása óta, köszönve a nagyszerű alapoknak, a zeneszeretetnek és a rendszeres és fegyelmezett munkának az elmúlt tíz év alatt érett zenekarrá vált, amely mára már a zeneirodalom bármely időszakából választott műveket magas művészi színvonalon képes eljátszani.



A zenekar repertoárja kezdetben főként preklasszikus és klasszikus korok kamarazenekarra írottműveiből állt, amely azóta kiegészült a romantikus és a kortárs "nagyzenekari" irodalommal is. A zenekar karmestere és művészeti vezetője Illényi Péter, a Bartók Rádió zenei rendezője, aki 2007 januárja óta van a zenekar élén. Az idén nyáron Velencén és Besztercebányán megtartott nyári zeneakadémiák után a zenekar második CD-je ősszel készül el, nemsokkal megelőzve a zenekar tízéves fennállását köszöntő ünnepi jubileumi hangversenyt.

Hozzászólások