Zenekar

W.H.



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A W.H. formáció Márkos Albert csellista/zeneszerző kezdeményezésére alakult 2006 őszén azzal a céllal, hogy mai zenei környezetbe helyezze William Shakespeare szonettjeit. A megnevezés egy monogramot takar, nyomtatásban megjelent szonettjeit Shakespeare Mr W.H.-nak ajánlotta. A titokzatos személy kiléte - akárcsak a szonettek tartalma - a mai napig vita tárgyát képezi.



1609-ben adták ki először William Shakespeare szonettjeit, a közhiedelem szerint a szerző akarata ellenére, Thomas Thorpe korabeli kiadó állhatatosságának köszönhetően. Ennek emlékére jelenik meg a W.H. bemutatkozó albuma idén, 400 évvel az első kiadás után,MC Sena, hazánk legjelentősebb hip-hop dívájának angol nyelvű előadásában, ünnepelve Shakespeare örök érvényű aktualitását.

Tizenkét szonett huszonegyedik századi feldolgozásban, melyekben keveredik a kortárs improvizatív zene, a zenetörténeti utalások, a klangfarbe musik, a freejazz, a modernjazz, az abstract hip-hop és a spoken word. A W. H. zenekar tagjai, - akik szerzők is, előadók is egyben - különleges zenei élményt és páratlan színházi-költészeti produkciót nyújtanak.



Tagok:

Dagadu Veronika Sena - ének, szöveg

Márkos Albert - cselló

Gryllus Samu - basszusgitár

G. Szabó Hunor - ütőhangszerek

Hozzászólások