Balatoni nyaraláskor mostantól akár otthon is hagyhatod a bringát! - Elindult a szezon a Bakony & Balaton kerékpárkölcsönző hálózatnál is

Az őszi próbaüzem után a szezonnal és a jó idővel ismét beindult a Balatonnál és környékén a Bakony és Balaton térség Rent a Bike kerékpárkölcsönző hálózata, amely segítségével 11 városban használhatjuk a bringákat a Balaton közelében, így azok is két kerékre pattanhatnak, akiknek nincs biciklijük, vagy akiknek egyszerűen csak nincs kedvük mindenhova cipelni a sajátjukat.

 

A 330 rendelkezésre álló kerékpár között találhatunk női, férfi és gyermekbiciklit is, de minden kölcsönzőpontban bérelhetünk gyermek- és csomagszállító utánfutókat, gyermeküléseket, a kiegészítők között pedig van sisakok, kerékpárzár, láthatósági mellények és szerszám is. A kölcsönzés egy egységes minőség és árjegyzék mentén működik, a design egyedi festéssel a térség egységes arculatához próbált illeszkedni.

 

Ez esetben a rendszer nem egy dokkolós, zárt verzió, hanem egy emberbarát szolgáltatás. A területi kialakítás szempontjából három különböző térségben, a nagyvárosokban, a turista útvonalak környékén, illetve a Balaton-parton vehető igénybe a szolgáltatás. A jelenleg tizenhárom kölcsönző ponttal működő rendszer hamarosan megnövekszik, és húsz helyen lesz lehetősége az érdeklődőknek a kerékpárok ikölcsönzésére. A kölcsönző egységes kerékpárokkal működik, ezáltal könnyen átcsoportosítható és mozgatható, vagyis a hálózaton belül bármelyik kölcsönzőpontban ott hagyhatjuk őket, nem kell oda visszatekernünk vele, ahonnan kikölcsönöztük. 

 

 

Veszprémben jelenleg öt helyen lehet biciklit kölcsönözni: a Jezsuita templomnál, a História kertben, az Intersport üzletnél, a Tourinform irodában és a Hotel Villa Medici-ben. A megyeszékhelyen kívül Várpalotán, Balatonkenesén, Zircen, Nagyvázsonyban, Kislődön, Halimbán, Somlón, Tapolcán és Nemesvámoson bérelhetők a kerékpárok. 

 

- Kölcsönzési pontok: http://bakony-balaton.hu/hu/aktiv/kerekparozas/kerekparkolcsonzo-halozat/kolcsonzesi-pontok

 

- Árjegyzék: http://bakony-balaton.hu/hu/aktiv/kerekparozas/kerekparkolcsonzo-halozat/arjegyzek

 

- Ami legyen nálunk, ha kölcsönözni szeretnénk: 

  • érvényes igazolvány
  • mobiltelefon
  • pénz

- Általános nyitva tartás:

  • A kölcsönzőhálózat október 30-ig üzemel, az ettől eltérő nyitva tartás az időjárás függvénye.

 

 

(Forrás: vehir.hu)