John Krasinski lehet Michael Bay új hőse

Michael Bay az amerikai diplomáciai missziót Bengáziban ért halálos támadásról készít filmet, és A hivatal vicces sztárja lehet a főhőse.

Az a szép az amerikai háborús filmekben, hogy a legnagyobb kudarcokból is hősies mesét tudnak kovácsolni, legyen szó a félresikerült mogadishui kommandós akcióról (A sólyom végveszélyben) vagy a különleges erők legnagyobb afganisztáni veszteségéről (A túlélő), és most megint egy ilyen mese. 2011 szeptember 11. éjjelén fegyveresek támadták meg az amerikai diplomáciai missziót Bengáziban, majd pár órára rá a néhány mérfölddel arrébb található titkos CIA bázist. A bázison két titkosügynök halt meg, a diplomáciai misszió épületében két diplomata, köztük az USA líbiai nagykövete, J. Christopher Stevens. A támadásról elsőre azt hitték, egy spontán tömegtüntetés torkollt erőszakba, ám egy vizsgálat feltárta, hogy jól megszervezett akció volt, amelynek jeleiről a misszió dolgozói értesítették a washingtoni központot, ám ott megtagadták a segítségnyújtás. A támadást követető órákban az amerikaiak számos hibát vétettek – például elmulasztották megsemmisíteni a titkos iratokat, amelyben minden líbiai ügynökük neve szerepelt -, de az akciófilmekre specializálódott Michael Bay filmje nyilván nem erről fog szólni.

Az mindenesetre meglepő, hogy Bay pont az a John Krasinskit kérte fel a főszerepre – a misszió biztonsági főnökét játssza, ha igent mond -, aki nem kifejezetten akcióhős alkat, hiszen elsősorban A hivatal amerikai verziójának vicces irodistájaként ismerhetjük. A filmet Mitchell Zuckoff könyvéből rendezik a Paramount stúdió égisze alatt, és a címe 13 Hours, vagyis 13 óra lesz.