Rókatündérek a Budakeszi Vadasparkban

Két gyönyörű rókafi érkezett a Kecskeméti Vadasparkból a Budakeszi Vadasparkba, és szépségükre még a filmes szakma is egyből felfigyelt: a február 19-én a mozikba kerülő LIZA, A RÓKATÜNDÉR című film rendezője, Ujj Mészáros Károly, női főszereplője, Balsai Móni és producere, Major István már örökbe is fogadták őket.

A két fiatal hím róka egy alomból származik, nagyon jól szocializáltak, nyugodt, kiegyensúlyozott idegrendszerrel bíró állatok. Amint a trénerek elkezdtek velük foglalkozni, örömmel tapasztalták, hogy nagyon jól tűrik az ember közelségét: az ételt kézből veszik el, és érdeklődve, kíváncsian fordulnak a gondozójuk felé. A hírnév felé is megtették az első lépéseket, ugyanis egy egész film-készítő csapat szeretett beléjük! A LIZA, A RÓKATÜNDÉR című, különleges hangulatú és képi világú magyar vígjáték főszereplője, rendezője és producere döntött úgy, hogy örökbe fogadják a Budakeszi Vadaspark rókáit. Amikor Balsai Mónika, a vígjáték főszereplőnője meghallotta, hogy új rókák érkeztek a Budakeszi Vadasparkba, rögtön úgy döntött, hogy örökbe fogadja az egyiket. „Rendszeres látogatói vagyunk a Vadasparknak, évente többször is megnézzük a szarvasokat, a hatalmas hollót, baglyokat, a csodálatos hiúzokat, az üvöltöző aranysakált és természetesen a ravaszdi rókát, akiknek vadon élő testvéreivel is szoros kapcsolatot ápolunk. Minden héten látunk rókát, mivel vidéken élünk.” – mondta. Ujj Mészáros Károly LIZA, A RÓKATÜNDÉR című abszurd romantikus vígjátéka 2015. február 19-én kerül a hazai mozikba a Filmteam produkciójában, az A Company Hungary forgalmazásában. Az egyedi hangulatú alkotásban olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Bede-Fazekas Szabolcs, David Sakurai, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János vagy Hajdu Steve.

Hogy a két rókát a nevükön szólíthassák, a film készítői névadó pályázatot írtak ki! A legeredetibb, legötletesebb név-ötletek beküldőjét egy Örökbefogadó oklevéllel jutalmazzák! A javaslatokat a budakeszi.vadaspark@pprt.hu címre várják, a levél tárgya „Róka névadó” legyen! Eredményhirdetés: 2015. február 19.