Kutyameleg van? Irány a kutyastrand! Mert nem lehetetlen.

Kevés helyen van kijelölt kutyaúsztató hely, sőt van ahol kifejezetten tilos kutyát a vízbe vinni, mint például a Balaton part legtöbb részén. Viszont több vízparton is szabad kutyát fürdetni, sőt egyre több a kutyabarát camping is, amik külön kutyastrandnak kialakított partszakasszal rendelkeznek.

Tavaly nyáron nagy port kavart, és felkapott téma lett, hogy a kutyások hol strandolhatnak együtt kedvenceikkel, hivatalosan hol engedhetik őket a vízbe. Eddig saját környékükön keresetek olyan félreeső partszakaszt, ahol nem zavar senkit ha a kutya ott úszik, vagy megrázza vizes bundáját. Az igényeket felismerve az EB OVO Egyesület elkezdett foglalkozni a kérdéssel, és megalkotta ismét a 2015-ös magyarországi kutyastrandok térképét is.

Bizonyára a legtöbb kutyatartó belefutott már abba a kérdésbe, hogy a nyári hőségben hol talál olyan vízpartot, ahol négylábú társával együtt élvezheti a strandolást. A kutyák általában szeretnek úszni, játszanak a vízben, ugyanúgy élvezik a csobbanást, mint gazdáik. Ám nem mindegy, hogy hova visszük fürdeni magunkkal a kutyát.  Ezeket a magyarországi kutyabarát strandokat gyűjtötte össze az EB OVO Egyesület egy térképen. A felelősségteljes kutyatartók egyesülete 2014 tavaszán kezdett foglalkozni a kérdéssel, majd az előző éves tapasztalatok alapján idén tavasszal tovább bővítette a kutyabarát vízpartok térképét. Az országban a feltérképezett eb barát strandok száma közel harminc darab, tehát útikalauz a kezünkben, indulhatunk kedvencünkkel országszerte strandolni!

A térkép megtalálható ITT, valamint az egyesület facebook oldalán, a https://www.facebook.com/EBOVO -n és a honlapján, a www.ebovo.hu-n.