Képgaléria - Ilyen volt az idei színházi évad (II.)

Folytatjuk sorozatunkat, melyben a 2014-15-ös évad legérdekesebb előadásfotói közül válogattunk. Fotósunk, Puskel Zsolt minden fontos eseményen jelen volt, az ő képei segítségével próbáljuk feleleveníteni a legizgalmasabb pillanatokat.

1. Trojka Színházi Társulás / Trafó: Said

Bemutató időpontja: 2015. március 24.

Az időrendet ismét félretéve, kezdjük a sort kedvencünkkel, a Trafóban bemutatott Said című előadás egyik fotójával. Gyilkossági vád, megszégyenülés, véget nem érő üldöztetés -  a darab egy arab fiú történetét meséli el Jean Genet A paravánok című drámája alapján.

Képgaléria ITT!

2. Madách Színház: Fekete Péter

Bemutató időpontja: 2015. február 13.

Magyar Attlia klasszikus komikusi tehetségről tett tanúbizonyságot Puskás Tamás rendezésében. Társa, Nagy Sándor sem marad el mellette, aki szintén sziporkázik szerepében. A Fekete Péter habkönnyű esti szórakozást ígér mindenkinek.

Képgaléria ITT!

3. Magyar Állami Operaház: Nabucco

Bemutató időpontja: 2015. február 13.

Kesselyák Gergely látványos Verdi-operát rendezett az Operaházban. Hatalmi és vallási erőviszonyok változását, az első szentély lerombolását és a babiloni fogság történetét ábrázolja az előadás.

Képgaléria ITT!

4. Nemzeti Színház: Körhinta

Bemutató időpontja: 2015. február 20.

A magyar filmtörténet klasszikusának számító Körhintában Soós Imre kiáltotta oda Törőcsik Marinak a mindenki számára ismerős mondatot: "Repülünk, Mari!" A színpadi változatban ifj. Vidnyánszky Attilát és Kiss Andreát érte a megtiszteltetés, hogy eljátszhassák a főszerepeket ebben a végtelenül szép történetben.

Képgaléria ITT!

5. Nemzeti Színház: Brand

Bemutató időpontja: 2015. február 22.

A február termékeny hónapnak számított a Nemzeti Színházban: két nappal a Körhinta bemutatója után színre került Zsótér Sándor Ibsen-rendezése, a Brand. Az előadást a POSzT versenyprogramjába is beválogatták, Törőcsik Mari betegsége miatt azonban csak egyszer tudták előadni a fesztiválon.

Képgaléria ITT!

6. Radnóti Miklós Színház: Buborékok

Bemutató időpontja: 2015. március 1.

Csiky Gergely darabját a Mohácsi testvérek szabták át a mai kornak megfelelően, és egy nyüzsgő, színes, harsány darabot állítottak a Radnóti színpadára. A Buborékok keserédes előadás sok humorral.

Képgaléria ITT!

7. Pesti Színház: A testőr

Bemutató időpontja: 2015. március 7.

A testőr sziporkázó komédia a legsikeresebb magyar drámaírótól, Molnár Ferenctől. Az ünnepelt színész házaspár szerepében a Vígszínház gyönyörű igazgatónője, Eszenyi Enikő és a sokak számára megosztó személyiség, de a szintén nagyon tehetséges színész, Stohl András látható.

Képgaléria ITT!

8. Vígszínház: Koldusopera

Bemutató időpontja: 2015. március 14.

A Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság - az utóbbi megszűnése miatt - utolsó közös előadása a Koldusopera, melyben Bodó Viktor rendező elsősorban a két társulat szereplőinek összjátékára épít. Filmszerű effektek, fényhatások és mozgástechnika teszi még izgalmasabbá az előadást.

Képgaléria ITT!

9. Rózsavölgyi Szalon Arts & Café: Örvény

Bemutató időpontja: 2015. március 25.

Az idősödő Dosztojevszkij (Kaszás Gergő) és fiatal tanítványa, Polina (Bánfalvi Eszter) furcsa szado-mazochisztikus viszonyát boncolgatja Sződy Szilárd az Örvény című előadásban. Egy igazi se veled, se nélküled kapcsolat bemutatása.

Képgaléria ITT!

10. Örkény István Színház: A Bernhardi-ügy

Bemutató időpontja: 2015. március 27.

Bernhardi professzor (Mácsai Pál) meghurcoltatása, avagy hogyan ragaszkodjunk az elveinkhez a politikától és vallási előítéletektől átszőtt világban. Izsáki Lili letisztult, egyszerű díszlete hűvös, steril atmoszférát biztosít az előadásnak.

Képgaléria ITT!

11. Budapest Bábszínház: Kabaré

Bemutató időpontja: 2015. április 13.

Alföldi Róbert megint megmutatta, hogy egyáltalán nem érdeklik a megszokott, bevált színházi, jelen esetben bábszínházi formulák. Izgalmas, provokatív, elgondolkodtató Kabaré előadást rendezett a fiatal és tehetséges Bercsényi Péterrel és a gyönyörű hangú Mórocz Adriennel a főszerepben.

Képgaléria ITT!

12. Frenák Pál Társulat: Birdie

Bemutató időpontja: 2015. április 17.

Bezártság és izoláció, szabadság és végtelenség - a bennünk és körülöttünk emelt falakról és határokról, illetve azok túllépéséről szól Frenák Pál legújabb előadása.

Képgaléria ITT!

13. Maladype Színház: Ernelláék Farkaséknál

Bemutató időpontja: 2015. április 17.

Farkasék nappalijában ülünk, karnyújtásnyira a színészektől. Rutinszerű hétköznapjaik részeseiévé válunk, amit Ernelláék váratlan látogatása billent ki a megszokott körforgásból. Hajdu Szabolcs rendező őszintén mesél önmagáról, családjáról és a mindennapok nehézségeiről.

Képgaléria ITT!

14. Katona József Színház: Faust I-II.

Bemutató időpontja: 2015. április 25.

Nem túlzás azt állítani, hogy az évad legnagyobb színházi vállalkozása a Schilling Árpád rendezte kétestés Faust előadás volt. Óriási teljesítményt igényelt színészektől és nézőktől egyaránt. Máté Gábor és Kulka János remekelt Doktor Faust és Mephistopheles szerepében.

Képgaléria ITT!

15. Szkéné Színház: Don Quijote

Bemutató időpontja: 2015. április 29.

Újra színpadon a számtalanszor vicces Mucsi - Scherer páros, akik Katona Lászlóval, Kovács Krisztiánnal és Parti Nórával kiegészülve mesélik el nekünk az örök szélmalomharcot vívó lovag és az egyszerű észjárású segédjének, Sancho Panzának a történetét.

Képgaléria ITT!

A képek szerzője: Puskel Zsolt