Ajánljuk az augusztust!

Ha az év filmjét nem is hozza el a nyár vége, de akcióból akad bőven, de lesz thriller, rebootolt szuperhősös valami, kémsztori, horror és vígjáték is, és az is kiderül, mennyit nyom egy kilogramm. Szelektíven ajánlunk.

Az kevésbé hangzott volna elegánsan, hogy Mission Impossible 5, hiszen a fantáziátlanságon túl azt jelezte volna, hogy a széria kissé megkopott már, így jött a hangzatos cím: Mission: Impossible - Titkos nemzet! Tom Cruise újra maga csinálja a trükkjeit, nagyon magas dolgokra mászik fel, de ahogy azt a harmadik rész óta megszoktuk, már nem akarja egyedül a hátán vinni az egész sztorit – talán nem is tudná -, így az elvileg már feloszlatott IMF csapat (Jeremy Renner, Ving Rhames, Simon Pegg, stb.) is sokszor előtérbe kerül, sőt. Ugyanis van egy másik csapat, a rejtélyes Szindikátus, ahol ugyanolyan fickók dolgoznak, mint ők, csak nem a jó ügy szolgálatában. Az ausztrál Joel Edgerton inkább markáns mellékszereplőként ismertük olyan filmekben, mint A nagy Gatsby vagy az Exodus, de most rendezőként mutatkozik be, feszült thrillert téve le elénk: Az ajándék főszereplője némi meglepetésre az a Jason Bateman, aki mindig csak szerethető átlagembereket játszik szerethető vígjátékokban, de most kilép a komfortzónájából. A sztori szerint egy fiatal párra telepedik rá egy régi ismerős, lassan kellemetlen közelségbe kerülve hozzájuk. Az aktuális képregény-feldolgozás, A Fantasztikus Négyes semmiféle meglepetést nem tartalmaz, hiszen rebootolt történet, de technikailag szépen kidolgozott darab, és újabb lehetőséget ad a főszereplő Miles Teller-nek (Whiplash), hogy komoly hollywoodi karriert építsen.

A hónap legfurcsább alkotása kétségkívül a norvég Bent Hamer műve: 1001 gramm egy fiatal tudósnőről szól, aki Párizsba utazik, hogy részt vegyen az egy kilogrammos súlyról szóló konferencián, és megváltozik az élete. A fanyar vígjátékban valahogy mindig nevet a a közönség, akárhányszor a szereplők kimondják azt, hogy „kiló”. Guy Ritchie vadonatúj filmje igazi zsákbamacska. Madonna exférje a hatvanas évek egyik népszerű amerikai sorozatából dolgozta fel, ahol összefog egy amerikai és egy szovjet ügynök, hogy legyőzzék a világbékét fenyegető gonoszokat. Az U.N.C.L.E. embere már annyira retro, hogy az zavarbaejtő, de Ritchie remek humora és még remekebb érzéke a jó akciójelenetek megkomponálásához valószínűleg eladja a filmet, amiben még autós üldözés is van Trabanttal. Egy jó horrorra mindig szükség van, és augusztus horrorja a Sinister 2 - Az átkozott ház, ahol a rég látott gyönyörű Shannyn Sossamon a főszereplő, aki ikerfiaival egy magányosan álló, nagy, vidéki házba költözik, ahol sajnos démon lakik – a többi már sejthető. A rendező az ír Cieran Foy, akinek első filmje, a Titanic Filmfesztiválon vetített  a Citadella. is rendkívüli hangulatot árasztott.

Egy vígjáték akkor is lehet romantikus, ha hősnője nem az: Amy Schumer stand up komikusként kezdte pályáját és arról ismert, hogy olyan beszél, mint egy részeg kocsi, de tény és való, vicces. Ő a Kész katasztrófa írója és főszereplője is, ahol egy, a monogámiára felesküdött harmincas újságírónőt alakít – minden ilyen filmben újságírónő a főszereplő -, aki megtalálja életet párját, és ezért pánikba esik. A rendező Judd Apatow, és ez jó ajánlás. Akinek ismerős a cím, az tudja, a Hitman - A 47-es ügynök is egy újabb  reboot, vagyis új szereplőkkel legyártották a 2007-es sikert, csak Timothy Oliphant helyett egy Rupert Friend nevű srác játssza a génmódosított, elpusztíthatatlan bérgyilkost, aki egy bajbakerült nő megmentésére indul, de tökéletes ellenfélre akad. És igen, a Vakáció is sokaknak ismerős lehet, hiszen az annak idején értetetlen módon népszerű Chevy Chase Családi vakáció című, 1983-as road movie-ját hasznosították újra, a főszereplő pedig Ed Helms, A másnaposok széria nagy lúzere, szóval sokat ne várjunk tőle, de az augusztus sosem tartozott a legerősebb filmes hónapok közé.