Jaj, úgy élvezem én a strandot!

Már nincs sok hátra, és lassan véget ér a nyár, ezért érdemes belehúzni, és minél több időt tölteni a balatoni strandokon.

Gyenesdiás

A strandi animáció, az évek óta fejlődő gyerek-, családi- és sportprogramok mindkét strandon folytatódnak, a méltán népszerű víziaerobic és a minidisco koreográfiái megújultak.

Vonyarcvashegy

Strandi újdonságot és új élményt kínál egy 80 négyzetméteres játszósziget, ami vízi vidámparkként is sok örömet nyújt majd a fiataloknak és az idősebbeknek. Új játszótér is épül a strand nyugati, lídós részén. A 3-as jelű strandpénztár mellett kerékpáros pihenő pontot létesítenek árnyékolt, esővédett biciklitárolóval.

Szigliget

4000 négyzetméteres gyepszőnyeg várja a strandolni vágyókat.

Alsóörsi strand

Tavaly egy új, Aqua Fun park nyitotta meg kapuit a kalandra vágyóknak.

Hévízi Tófürdő

Szabadtéri sakk és malomjáték, nyáron a gyermekmedencénél gyermek-animáció várja a legkisebbeket. Továbbra is ingyenes a HeBi (Hévíz Bike) közösségi kerékpárrendszer.

Zalakarosi strandfürdő

A fürdő egész területén felújításokat végeztek az elmúlt időszakban. Kiépítésre kerültek új közlekedő útvonalakat, felújították a járdákat, továbbá a vizesblokkokat is. A nyári időszak alatt is képzett animátorok foglalkoznak a gyerekekkel. Mini autóvezető tanpálya nyílt a gyermekeknek, amely május 1-től egészen nyár végéig várja az érdeklődőket.

Balatonfenyves

A központi strand homokos sétányát és a nagylidókat felújították, a Csalogány strandra fitness eszközöket telepítettek.

Badacsonytomaj

A strandon egy kb. 80 férőhelyes biciklitároló került kialakításra térkövezéssel.

Balatongyörök

A Balaton part, ahol a strand mentén élménysétány került kialakításra, a sétány több Kneipp pontot foglal magában, interaktív módon a kúrák lényegét is megismerhetik a sétálók. A fejlesztés strandot érintő leglátványosabb eleme az új központi fogadóépület.

(forrás: itthon.hu, fotók: strandok hivalatos oldala)