7 belvárosi program a hétvégére

Színház, sólet, gumikacsa, közösségi piac, juniborászok és Tilos buli - ne essünk kétségbe, ha Budapesten ragadunk a hétvégén, érdemes lesz a belvárosban korzózni, mert lépten-nyomon remek kis programok állják utunkat.

Örkény kert

Az Örkény Színház egész napos szabadtéri rendezvénnyel, a már hagyománnyá vált Örkény kerttel köszönti az új évadot a Madách téren. Szalóki Ági Karády dalokat énekel, a swingtől a jazzen át a filmdalokig számos műfajban mutatja meg magát a színház társulata. Aki bérletet vásárol bónuszként egy személyre szóló versmondást kap. A családot sem érdemes otthon hagyni, mert a gyermeke számára is egész nap izgalmas programokkal készülnek augusztus 29-én szombaton.

Tilos Rádió 24. Újjászületésnap

A kalózrádiként indult Tilost ma már senkinek nem kell bemutatni. Egy marathoni hosszúságú huzavona után újabb hét évre megszerezte a műsorszórási jogosultságot. Ezt ünnepelik a Dürer Kertben a Tilos Rádió 24. születésnapján, amely így a Rádió Újjászületésének napja is egyben. Az óriás szülinapi torta szeletelése és a pezsgőbontás előtt-után, az eseményhez méltó programmal készülnek, s a fellépők között "ősrádiósok" mellett a jelen progressziója is szerepel. Természetesen lesz Tilos adománypult, s az elmaradhatatlan tűzrakás, bográcsban főzéssel, valamint a mindig nagysikerű tombola, míg a stúdióbusz mögött különleges, interaktív DJ-projekt szereplői lehetünk.

Évadnyitó utcabál a Bálint házban

A már hagyományos Évadnyitó utcabált idén augusztus 30-án, vasárnap tartják a Révay utcában Bálint Házban és előtte. A rendezvényen koncertekkel, beszélgetésekkel, sport- és gyerekprogramokkal, árusokkal valamint a zsidó konyha remekeivel várnak mindenkit. A gyerekeknek délután a Katáng zenél, a nagyszínpadon látható a Dina Zenekar, a Hamsa zenekar és záró eseményként a Hagesher koncertjét hallgathatja meg a közönség. A Bálint Ház nagytermében az ősszel induló előadássorozatokból is ízelítőt kaphatunk.

Kacsafutam

A Kacsafutam egy vidám és izgalmas jótékonysági rendezvény, ahol a Dunán gumikacsák ezrei versenyeznek egymással értékes nyereményekért. A budapesti futam augusztus 30-án, vasárnap 14:00-kor indul - több tízezer gumikacsa száll majd versenybe a Lánchídról. Az eseményt követően a szervezők különleges meglepetés koncertekkel várnak mindenkit a Várkert Bazárban. A futam élő közvetítését, majd az azt követő koncerteket bárki figyelemmel kísérheti az FM 91,4 frekvencián, a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszon.

Sóletfesztivál

Milyen a kóser füstölt libacomb? Hogyan készül a kóser sólet Jemenben és Galíciában? Mi a különbség a gerstlis és a lengyel sólet között? Ha ezekre a kérdésekre nem csak elméleti választ szeretnél kapni, hanem gazdagodnál egy kiadós kóser gasztronómiai élménnyel, akkor vasárnap a Kazinczy utcában a helyed. Nemcsak finomakat ehetünk, de ez remek alkalom, hogy jobban megismerjük a zsidó kultúrát, ebben egy rabbi is a segítségünkre lesz.

Junibor Borünnep

Négy napig újra a Juniborászoké a Szent István tér! A Fiatal Borászok Egyesülete és a DiVino minden borkedvelőt egy közös ünnepre és találkozóra hív, ahol a borokat első kézből, maguktól a borászoktól lehet megkóstolni. Ezen a 4 napon biztosan a Bazilika előtt táboroznak le hazánk fiatal borászainak legizgalmasabb tételei. Kötetlen kóstolókkal, fogadóórával, finom falatokkal és jó hangulattal vár ránk.

Piacok Napja az Erzsébet téren

3

2015. augusztus 30-án második alkalommal kerül megrendezésre a Piacok Napja a belvárosi Erzsébet téren. Az eseményen, melynek főszervezője a sérült emberek társadalmi integrációjával foglalkozó Nem Adom Fel Alapítvány, a legfontosabb közösségi piacok - a WAMP Design Vásár, a Gardrób Közösségi Vásár, az Antik Placc - Antik és dizájn vásár, a Segítő Vásárlás és a Nagy Budapesti KultúrZsibi - vesznek részt. A Piacok Napja egy rendhagyó rendezvény, amely a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét képviseli. Az esemény célja, hogy alternatív fogyasztói mintát mutasson a városlakók számára, és hogy elősegítse a valós közösségi élményen alapuló személyes kapcsolatok kialakulását.