Túlélés – A férfiak meztelen rinyagépek

Nincs is élvezetesebb annál, mint hogy az ember 2 hot doggal, 5 zacskó pattogatott kukoricával, 3 liter kólával vagy sörrel leül a tévé elé, és éhező embereken röhög. Mit röhög? Még tanácsokat is oszt nekik a karosszékből!

De vajon tényleg sajnálni kell ezeket a szereplőket? Lúzerekről van szó, akik saját képességeiket nem ismerve jelentkeztek egy reality-be? Vagy inkább számító és lusta pókerjátékosokról?


A sorozat nézése közben az ember nem tudja nem észrevenni, hogy a férfi szereplők mást sem csinálnak, mint sopánkodnak, nyűglődnek, sajnáltatják magukat – mindezt lehetőleg vízszintes testhelyzetben, nehogy még azzal is fárasszák magukat, hogy felállnak, és esetleg elmennek vadászni. Érthető, hiszen szegényeknek minden energiájukat és idejüket elveszi az önsajnálat. Hogyan is lehetne emellett még vadászni is? Ehhez képest a női szereplők sokkal tökösebbek, és amellett, hogy a pucér rinyagépek hülyeségeit is hallgatják, még meg is próbálják kibírhatóvá tenni ezt a három hetet menedéképítéssel, vízszerzéssel, kaja zsákmányolással. Nem minden esetben ez a leosztás, de az esetek jelentős részében igen, főleg, ha azt nézzük, hogy a férfiaktól várjuk, hogy vadásznak, halásznak.


Három elméletem van, miért ilyen lúzerek ebben a sorozatban a férfiak.
1. A forgatócsoport feminista, és direkt olyan férfiakat válogattak be, akikről tudták, hogy nem fogják megugrani az akadályokat, így bizonyítva a világ előtt, hogy melyik az alacsonyabbrendű nem.
2. A férfiak köztudottan túlzott magabiztossággal próbálják palástolni gyengéiket. Így ebbe a reality-be is sok olyan hím jelentkezett, aki többet hitt magáról. Aztán a vadonban jött a nagy pofára esés, mert nem tudtak hamburgert nyilazni, és sört fakasztani a sziklából.
3. A nők bizonyítani akarnak, a férfiak viszont pókerjátékosok. A sorozatba jelentkező nők be akarják bizonyítani, hogy igenis leányok a gáton! Nem akarják, hogy azt higgyék róluk, hogy picsogó kislányok, akiket a Nagy Fehér Főnöknek kell pelenkázni. A férfiak viszont flegma pókerjátékosok, akik kiszámolták, hogy kaja nélkül így is, úgy is el lehet lenni 21 napot, a forgatás meg úgyis 21 napig tart, úgyhogy nem kell mást tenni, csak végigaludni a dolgot.

A PORT.hu ajánlja:
Csupasz túlélők - Discovery Channel-minden nap, Discovery HD-hétfő, kedd, szerda, vasárnap