„Egy fél here fogakkal” – Deadpool szinkronos előzetes

Ryan Reynolds egy szimpatikus, nagy munkabírású srác, aki rendre közepes filmekben tűnt fel közepes alakításokkal, de úgy tűnik, eljött az ő ideje, és végre talált magának egy rá illő szuperhőst – ha el nem ökörködi az egészet. Az előzetes remekre sikerült.

Deadpool képregényrajongók egyik kedvenc karaktere, a szarkasztikus humorú bérgyilkos teljesen más kategória, mint Superman vagy a Pókember, de még Batmannél is sötétebb figura – ő már egy modern kor szülötte. Maga a Deadpool film is különös történet: bár Ryan Reynolds már eljátszotta a karaktert az X-Men kezdetek: Farkasban, ő többet látott a figurában, mint amit az a film nyújthatott, és kampányolni kezdett egy saját Deadpool történetért. El is készült egy ízelítőnek szánt előzetes, ami – szándékosan vagy sem - kikerült a webre, és olyan őrületes sikert aratott, hogy a jogokon ülő 20th Century Fox szabad utat engedett a projektnek, sőt, abba is belementek, hogy a film korhatáros legyen, elsőként az ún. X-Men univerzumban. Az első hivatalos trailert aztán a Comic-Con amúgy képregény témában igen kritikus közönsége állva tapsolta meg, és most szinkronizálva is láthatjuk, de mit is?   

Nézd meg a szinkronos előzetest ITT!

Ryan Reynolds Wade Wilsont alakítja, egy veterán katonát, akiről történetünk, vagyis előzetesünk elején kiderül, súlyos beteg, a rák lassan megeszi a testét. Aztán megjelenik egy titokzatos idegen, aki egy új esély kínál fel neki – történetesen így kezdődik Reynolds előző filmje, az Önkívületben is -, és hősünk az X-Fegyver Program közepén találja magát, mindenféle mutánsokkal és fenyegető figurákkal. Itt bukkan fel Gina Carano a brutális Angyalporként és az angol Ed Skrein, aki pályáját zenészként kezdte, olyanok mellett, mint az Asian Dub Foundation vagy Plan B, és akit legközelebb az új Szállító filmben láthatunk, mint Ajax, aki az itt látottak alapján Deadpool egyik fő ellenfele lesz. Megjelenik a Kolosszus is, aki képes bőrét fémmé változtatni – itt éppen könnyedén egy autóhoz vágja hősünket – és a Negasonic Teenage Warhead nevű karakter (Brianna Hildebrand), amit nyilván macerás lesz magyarra fordítani, akinek telepatikus képességei vannak és elég unottan néz maga elé. De ez csak a sztori, nem ez a fontos. Az a fontos, hogy amit látunk, mennyire cool és mennyire vicces.
Reynolds mindig is vígjátékban és akciófilmekben érezte magát otthon, és ebben a szerepben tényleg lubickol, bár az elején láthatjuk, hogy némi drámai mélységre is képes. Aztán jön egy vérfürdő, ami helyenként elképesztően látványos és nagyon vicces, de nem úgy, mint a túl lazának szánt, amúgy szintén várt képregény-feldolgozás Suicide Squad trailere. Deadpool végigpofázza a kínzással is beérő X-Fegyver Programot, miközben az általa is utált korábbi filmje, a Zöld lámpás rovására élcelődik, majd egyszerre három rosszarcút lő fejbe a levegőt átszelve, miközben átlövik a kezét, poénkodik a barna nadrág előnyein, de a legjobb rész mégis az, amikor a célpont érkezésére várva egy felüljáró kerítésén ülve Salt-N-Peppát hallgat a walkmanjén – ezt a poént talán A galaxis őrzőiből nyúlták, de annyi baj legyen -, és valami bénaságot rajzolgat, illetve amikor Menyét nevű segítője meglátja Wade/Deadpool kisavazott arcát, és mindketten borzongva poénkodnak azon, hogy milyen förtelmes a látvány. „Mint egy fél here fogakkal” – mondja Deadpool, mire társa: „Mintha Freddy Kruegert szájbak***ák volna egy domborzati térképpel”. Erre a hangnemre számítsunk, és mivel Marvel képregény-feldolgozásról van szó, kötelező jelleggel feltűnik maga Stan Lee is. 
A film 2016 februárjában érkezik a mozikba, és csupán egy kérdésünk van: nem lesz egy ponton túl sok a poénkodásból?