Isten és a sorozatgyilkosok - Filmek és premierek, amiket a héten kár lenne kihagyni!

Brad Pitt harcbaszáll személyre szabott sorozatgyilkosa ellen, Pi az óceán ellen, Kevin Spacey pedig az unalom ellen. Lesz részünk két várva várt világpremierben, és elkaphatjuk náhány csúcs sorozat induló évadát. Jó hét ez a tévézésre!

1. Mi mással is zárhatnánk egy hétfő estét, mint egy elképesztő filmmel, amely után hinni fogunk istenben. Nem, nem, nem, a Pi élete nem valami olcsó, szirupos ömlengés burkolt térítő célzattal, hanem egy nagyon felkavaró alkotás, ami napokig fog kattogni az agyunkban. Felejtsük el a beharangozókat a tengeren hányódó fiúról, teljesen értelmetlen bármit is előre elmondani a sztoriról, mert ebben az esetben tényleg hagyni kell, hogy a film lépésről lépésre vigyen minket egyre mélyebbre a történetben. Jó felkavarodást! (Hétfő, FEM3)

2. Néhány nagyon igényes sorozat új évadaiba is bekapcsolódhatunk a héten. Sorozatgyilkosos izgalmakkal jön a Hajsza 1. évada a Paramount Channelen szerdán, Gillian Andersonnal a főszerepben. A Gyilkos elmék 10. évada is megérkezett, és még mindig sokkolni tudja az embert (AXN, péntek). Az amerikainak látszó orosz kémek 2. évada erős és megrázó epizóddal nyit (Cool, csütörtök). És a sorozat, amely bebizonyította, hogy a vasútépítésről is lehet fordulatos sztorit készíteni, ha a vadnyugaton játszódik: 3. évaddal jön a Hell on wheels (Sundance Channel, vasárnap).

3. A Hetedik idestova 20 éves szülinapját ünnepli, de még mindig igazán idegborzoló mozi. Persze ehhez kell Brad Pitt és Morgan Freeman zseniális színészi játéka is (Viasat3, péntek). 

4. Két, régóta beharangozott világpremier is robban ezen a héten, méghozzá ismeretterjesztő kategóriában. A Racing Extinction - A kihalás kora című dokufilm a hatalmas méreteket öltő kihalási hullámról szól, amely Földünkön jelenleg játszódik (Discovery, szerda). Készüljünk fel brutál képsorokra is az állatmészárlásokról. A NatGeo sem marad el, az Áttörés a jövőbe című sorozatában olyan fejlesztéseket mutat be, amelyek alaposan megváltoztathatják életünket. A sorozat érdekessége, hogy minden részt más hollywoodi híresség rendezett: Angela Bassett, Peter Berg, Paul Giamatti, Akiva Goldsman, Ron Howard és Brett Ratner (kedd).

5. Kevin Spacey pedig kellemesen megkattan szombat este. Ehhez elég, hogy rágerjedjen kamasz lánya egyik osztálytársára, majd elkezdjen füvet szívni, amit természetesen a szomszéd sráctól vesz, akinek szülei komplett elmebetegek. Folytassuk? Inkább nézzük: Paramount Channel, szombat.