5 film, amit nem szabad kihagyni a héten

Az ember azt gondolná, hogy az ünnepek közötti pangó időszakban semmi jó néznivaló nincsen. De szerencsére a tévécsatornák ellátnak minket remek mozikkal és fantasztikus színészekkel.

Régi klasszikus, de mindig mosolyt csal az arcunkat, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső. Remek évvégi szórakozás az olyan Guy Ritchie-féle kötelező elemekkel, mint Jason Statham és Vinnie Jones. 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - Film+, december 28. hétfő, 21h

Fontos premierünk lesz a héten, méghozzá a Félvilág című magyar dráma, krimi. A kritika rettentően jól fogadta ezt a mozit, az év nagy dobásának tekintik, úgyhogy mindenképpen érdemes lesz megnézni szerdán a Dunán. A film a félvilági kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjairól, illetve meggyilkolásáról szól, olyan kitűnő magyar színészekkel, mint Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura, Kulka János és még sokan mások.

Félvilág - Duna Tv, december 30. szerda, 21:25h

Aki eddig nem nézte volna meg a Benedict Cumberbatch és Martin Freeman-féle Sherlock harmadik évadát, amely 2014-ben készült, az most bekapcsolódhat, ugyanis évadkezdő rész az AXN White-on csütörtökön.

Sherlock - AXN White, december 31. csütörtök, 20.10h

Na, egy szuszra: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Natalie Portman, Ashley Judd, Tom Sizemore – hogy csak néhány nevet említsünk a Szemtől szemben című filmből. Híresen jó krimivel állunk szemben, amelyben a bűnözőkirály Robert De Niro és a zsarukirály Al Pacino küzd meg egymással.

Szemtől szemben - Cool, január 1. péntek, 00.35h

És egy olyan patinás darab is jutott nekünk erre a hétre, amely még a 60-as években készült, de kiállta az idők próbáját. Arábiai Lawrence térképészkedik mindenféle kalandok között a sivatagban, Peter O'Toole, Alec Guinness, Anthony Quinn, Jack Hawkins és Omar Sharif főszereplésével.

Arábiai Lawrence - ATV, január 2. szombat, 10.20h