Befutott a Star Trek 3 legújabb trailere

Pár nappal a CBS új Star Trek-tévésorozatának első kedvcsináló előzetese után itt az idén júliusban mozikba kerülő Star Trek-mozifilm második előzetese is.

A trailert egy rajongói találkozón mutatta be először a Paramount, idén 50 éves ugyanis a Star Trek franchise: Kirk kapitány, Spock és a többiek 1966-ban szálltak föl először a palacsintasütőre emlékeztetú Enterprise űrhajóval. Az új mozifilmben már a modernizált alteregóik ugranak fejest a látványos űrkalandokba: visszatér a korábbi filmekből megismert Chris Pine (Kirk kapitány, Zachary Quinto (Spock), Karl Urban (McCoy), Zoe Saldana (Uhura) Anton Yelchin (Csekov), Simon Pegg (Scotty) és John Cho (Sulu), akikhez csatlakozik egy egzotikus szépségű, idegen harcos, Jaylah (Sofia Boutella) is.

A filmben valószínűleg rögtön az elején anyacsavarokká szakad az Enterprise űrhajó. Hőseinknek ezután egy addig teljesen ismeretlen, vad bolygón kell képviselniük a Föderációt, de mivel a helybéli, kobraszerű idegenek vezetője (Idris Elba) nem ért a diplomácia nyelvén, természetesen előkerülnek a lézerfegyverek is! A látványos akciósci-fit ezúttal nem az előző két részt jegyző J.J. Abrams rendezte (ő most csak producer volt), hanem a Halálos iramban franchise-zal milliárdos bevételt termelő, biztos kezű iparos, Justin Lin. Hazai premier: augusztus 11. (via Movieweb)