Bővülő szolgáltatáspaletta és új menetrend a 170. hajózási szezonban!

Ingyen WIFI a kikötőkben, megújult menetrend meglepetés programokkal is várnak minket a balatoni hajóállomások.

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK

A Társaság az utasok számára könnyebben értelmezhető kiadványokat, tájékoztató anyagokat készített a 2016-os évre. A tavalyi próbaüzemet követően idén már 5 hajóállomáson működnek a MÁV-val és Volán társaságokkal közösen üzemeltetett utas tájékoztató, menetrend kijelző rendszerek. A kikötők mellett így a vasútállomásokon is tájékoztatást kapnak az utasok a hajóindulások időpontjairól is.
A menetrendi hajókon kívül, idén az egyéb hajós programkínálat is új elemekkel bővül, így a megszokott lehetőségek mellett „Varázshajó” néven megújul saját gyerekhajó program, több kikötőből borkóstolóval színesített sétahajókat is indítanak. 2016-ban a nagy sikerre való tekintettel már három kikötőből is indul a Balatoni Minimax Gyerekhajó, illetve minden bizonnyal kedvelt lesz a nyári vasárnap esti meglepetés programot kínáló élményhajó is Siófokon.

A BAHART a stratégiájában meghatározott célkitűzések mentén arra törekszik, hogy a 2016- os hajózási szezonban bővítse a szolgáltatástartalmat, mind a hajóutak során, mind pedig a kikötőkben. A nyártól minden hajón, valamint a közforgalmi kikötőkben igénybe vehető lesz például az ingyenes WIFI internet szolgáltatás, nem csak az utasoknak, de a kikötőkbe kilátogatóknak is.
A Cég a legfrekventáltabb Siófok – Balatonfüred – Tihany útvonalon a kor igényeinek megfelelő utas tájékoztató rendszert is telepít a hajókra, hogy fokozza az utazással kapcsolatos élményeket.

MENETREND

Az előidényi / utóidényi (június, illetve szeptember) menetrend szerint az idei évtől a Siófok-Balatonalmádi-Siófok útvonalon megfordul a járat iránya a tavalyihoz képest, azaz, Siófok-Csopak-Alsóörs-Balatonalmádi-Siófok irányba indul a hajó. Ezáltal jelentősen javul a Balaton keleti medencéjének elérhetősége a déli partról, új kiránduló útvonalakat megnyitva a közönségnek, amelyre évek óta fokozódó igény mutatkozik.
Fonyód és Badacsony között a teljes előszezonban közlekedni fog a késő délutáni, utolsó átkelő járat. További pozitív változás ebben az időszakban, hogy a Balatonlelle-Balatonboglár-Badacsonyjárat heti két alkalommal már Szigligetig közlekedik, bekapcsolva a várost a hajós turizmusba. Heti két alkalommal pedig új betétjárat indul Balatongyörökről Balatonmáriafürdőre. 

Főidényben (július, augusztus) a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon az idei évben már 18 óra után is lehet Tihanyba, illetve Tihanyból utazni. Például az utolsó járat Siófokról 20:10-kor indul Balatonfüredre, Füredről pedig 21.10-kor indul az utolsó hajó Siófokra.
A nyugati medencében az eddigi Fonyód-Badacsony-Balatongyörök-Keszthely járat úgy módosult, hogy a hajó Fonyódról indulva Badacsonyt kihagyva, Szigligetet viszont érintve Balatongyörökön is megállva jut el Keszthelyig, majd délután ugyanezen az útvonalon tér vissza. Mindez a Fonyód – Badacsony közvetlen utazást nem befolyásolja, hiszen ezen az útvonalon napi 7 járat is közlekedik.
A menetrendi hajózásban a néhány éve forgalomba állított gyorshajók is érintettek. A Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon már március végétől indulnak a gyorshajók. A tavaszi/őszi menetrend napi két teljes járatpárból és két pár betétjáratból áll, míg az előszezonban és az utószezonban ez napi három teljes járatpárrá bővül. A főszezonban mind Siófokról, mind Balatonfüredről az utolsó menetrendi hajó indulása után is közlekedik a gyorshajó. Ennek köszönhetően Balatonfüredről akár 21.20 órakor is lehet.