Elkaszálták a Bakelitet, nem lesz 2. évad

Az HBO nem kér többet Olivia Wilde-ból és a '70-es évek szexben, drogban, rock & rollban tobzódó zeneiparából.

Sajnos hiába kapott néhány jó kritikát a Mick Jagger fejéből kipattant és a gengszterfilmkirály Martin Scorsese által levezényelt, szexben, drogban és rock&rollban tobzódó, zeneiparos tévésorozat, az HBO elkaszálta, és nem forgat hozzá új évadot - írja a Variety.

Pedig a diszkózene, a punkmozgalom és a hippikorszak fénykorában játszódó sorozatnak egész jó volt a sztorija: Richie Finestra (Bobby Cannavale), a bukdácsoló lemezcég drogos és piás tulajdonosa minden mocskos trükköt bevet a kiadó megmentése érdekében, miközben folyamatosan forrnak benne az indulatok a felesége (Olivia Wilde) és az új csaja (Juno Temple) miatt.

Az HBO hivatalos közleménye szerint nagyon nehéz döntés volt a Bakelit elkaszálása, de muszáj volt meglépniük: a sorozat elkészítése nagyon drága volt, és a befektetett pénz egyáltalán nem térült meg (hasonló okok miatt kukázta korábban az HBO a Rómát és a lóversenyes Befutót is). A 2. évad epizódjait már elkezdték kitalálni a forgatókönyvírók, de itt menet közben producercsere történt: a Maffiózókon, a Gengszterkorzón és A Wall Street farkasán edződött forgatókönyvírót, Terence Wintert leváltották a Bourne-ultimátumot jegyző Scott Z. Burnsre, ami nem sokt jót jelentett a sorozatnak.

Az elkaszálásban közrejátszott az is, hogy az HBO-nál nemrég igazgatóváltás volt, ami átrendezte a prioriátsokat: a 10 év után távozó Michael Lombardo helyére az a Casey Bloys érkezett, aki korábban az HBO vígjátéksorozataiért felelt, és most valószínűleg a csatorna vicces vonalát erősítené a drámai tartalmak rovására (utóbbi műfajnak például az sem tett túl jót, hogy az HBO zászlóshajója, a True Detective a zseniális első év után egy borzasztó másodikat kapott, és jelenleg esély sincs arra, hogy egy harmadik évaddal szépítsenek az alkotók).