Fassbender rágyújt - Trespass Against Us előzetes

Michael Fassbender a The Chemical Brothers zenéjére szabadulna bűnöző családjától, de mint tudjuk, a vér kötelez, és az ilyesminek mindig rossz vége lesz a vásznon.

Michael Fassbender ritka szorgalmas ember, néha az az érzésem, hogy sosem alszik vagy álmában is dolgozik, hiszen hihetetlen gyorsasággal jönnek ki egymás utána a filmjei. Most mutatták be Amerikában az Alicia Vikanderrel készült Fény az ócean felettet, itt van a sarkon a sokak által nagyon várt videójáték feldolgozás, az Assassin's Creed, és most jött ki következő filmje, a Trespass Against Us első előzetese. Az Angliában forgatott filmet már le is vetítették a rangos Torontói Filmfesztiválon, ám csak a következő év elején kerül majd moziforgalmazásba, rendezője pedig az elsőfilmes Adam Smith, aki eddig olyan sorozatokban dolgozott, mint a Doctor Who és a Skins. A Trespass Against Us – nagyjából Az ellenünk vétkezők – kissé olyan, mintha a Blöff Brad Pittes részét teljesen komolyan vette volna a rendező, ugyanis egy ír cigánytáborban járunk.

Azt főleg Guy Ritchie filmjéből tudjuk, hogy az ír cigányok nem igazi romák, félig nomád életmódjuk azonban leginkább rájuk emlékeztet, és nem jó ötlet velük ujjat húzni. Fassbender egy ilyen cigánytáborhoz tartzik, ahol az apja, Brendan Gleeson a főnök – és vöröses hajszínük alapján tényleg lehetnének rokonok. Hősünk azonban más sorsot szám bociszemű kisfiának, tisztességes életre vágyik és vállalkozna, de apja minden lépésénél ott van és mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa. Az előzetesben látjuk, amint Fassbender karaktere a két világ között ingadozik, ahogy kisfiával játszik és ahogy apját kerülgeti, akinek sikerül beleráncigálnia  meg egy „utolsó melóba”. Egy kastélyba törnek be, úgy értem szó szerint betörnek, két kisbusszal szállnak bele az ajtókba, majd láthatjuk, ahogy a rendőrök üldözik őket és megindul az embervadászat.

Hősünknek azonban nem elsősorban a megvetett zsarukkal kell megküzdenie – a család kedvenc szórakozása egy rendőrbábura lövöldözés -, hanem a vér szavával, és már abból is láthatjuk, ahogy rágyújt, hogy vele se lehet cicózni. És lehet, hogy ez a rész kissé közhelyes lesz majd a történetben, de a trailer elég fordulatot és izgalmat ígér ahhoz, hogy nagyon várjuk a filmet, amelynek a The Chemical Brothers szerezte az előzetesben is hangsúlyos szerepet kapó zenéjét, és két olyan főszereplővel, mint Fassbender és Gleeson aligha lehet hibázni. Mellettük Rory Kinneart, Sean Harrist, Lyndsey Marshalt és Killian Scottot láthatjuk, a hazai bemutatóról még nincsen információ.