Végre összejöhet az évek óta várt Szörnyecskék 3

Steven Spielberg és Chris Colombus áldását adta rá. Visszatérnek az eredeti szereplők is.

Lassan 10 éve, 2007 óta terjengenek pletykák a Szörnyecskék franchise feltámasztásáról, de eddig semmi konkrétum nem hangzott el a cuki Gizmóval és a ronda testvéreivel kapcsolatban. Egészen mostanáig: az első rész írója és producere, Chris Columbus ugyanis az E-Online Newsnak adott interjújában azt mondta, a régi részek producere, Steven Spielberg áldását adta a harmadik részre.

A történet 30 évvel a második rész eseményei után játszódna, három évtizeddel telt el a Clemp irodaház látványos leamortizálása óta. A régi szereplőgárdából négyen is visszatérnek: természetesen az új részben is Zach Gilligan lenne a szerencsétlen Billy, aki eddig sosem tudta megakadályozni Gizmó szörnytestvéreinek megszületését és randalírozását. A barátnőjét most is Phoebe Cates alakítaná, de visszatérne a Clemp irodaház ura, John Glover is, valamint Robert Picardo, mint a balfék Forster, akire az előző részben lecsapott nővé változott gremlin.

A forgatókönyv elvileg 2013 óta készen áll, csak ide-oda passzolgatták a stúdiófőnökök. Ezt egyébként az a Carl Ellsworth írta, aki a Disturbiát, az Éjszakai járatot, a Vörös hajnal remake-et és Az utolsó ház balra című horrort. (via Comic Book Galaxy)