Chris Evans megannyi csinos arca

Lehet szakállas, szemüveges vagy szuperhős jelmezben, Chris Evans mindig talpig becsületes, vicces és a maga roppant szabályos módján nagyon jóképű, ahogy ezen a hétvégén is.

Péntek: Bosszúállók (2012)

Annak idején erősen szkeptikusak voltunk, hogy Stve Rogers/Amerika kapitány szerepét pont a szimpatikus, de karizmatikusnak csak jóindulattal nevezhető Chris Evansra bízták, de a dolog bejött, és a 2011-es Amerika Kapitány: Az első bosszúálló egy egész franchise-nak ágyazott be.  Rá egy évvel meg is érkezett a Bosszúállók, amely a Marvel összes fontos hősét egy ügynökségbe gyűjtötte. Megjött a korábban már szintén felvezetett Vasember (Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth), a Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) és még páran mások, hogy megállítsák a Földet fenyegető nagy-nagy veszélyt. Mindez természetesen nagyra nőtt gyerekeknek vagy éppen kicsinek maradt felnőtteknek szóló mese, és Evans tökéletesen illik ide a talpig becsületes, egy régebbi idők becsületkódexét őrző lovagként, aki mindent fekete-fehéren lát – és a többiek néha húzzák is emiatt.

Szombat: Vesztesek bosszúja (2010)

Tessék megnézni ezt a szép csoportképet: a szemüveges, kecskeszakállas, viccesnek tűnő muki nem más a szórakoztató pólóban, mint a a máskor oly fess Evans, aki itt végre kiléphetett a hősies lovag zoknijából. Akárcsak a Bosszúállók, a Vesztesek bosszúja is képregényfeldolgozás, a Vertigo kiadó sorozatát filmesítették meg, és ha valaki kukacoskodni akar, a történet valóban meglepően hasonlít A Szupercsapat felállására. Itt is egy olyan különleges alakulatról van szó, akiket elárultak, és akik a saját halálukat eljátszva az igazság ügyének szolgálatába állnak, vagy valami ilyesmi. Evans Jensent, a társaság hírszerző specialistáját alakítja, aki persze profi hacker is, és a cseppet sem sztereotíp nézetnek megfelelően – mely szerint mindenki kocka, aki ért a számítógépekhez – kissé lökött fazon. Ennek megfelelően Jeffrey Dean Morgan, az „amerikai Javier Bardem”, avagy a The Walking Dead új főgonosza, Negan és Zoe Saldana mellett neki jutnak a legviccesebb és legjobb jelenetek, és, például amikor eljátssza, hogy mutatóujjával lelövi az öt tetten érő biztonsági őröket – akik tényleg holtan esnek össze.

Vasárnap: A szerelem útján (2015)

Tudtad, kedves olvasó, hogy a fess Christopher Evans nem csak jóképű színész, hanem szimpatikus kezdő rendező is? Mi sem tudtuk, amíg a mozikba nem került tavaly a Szerelem útján, amelynek nem csak főszereplője, de direktora is volt. És mit csinál az ember, ha magát rendezi? Hát a lehető legjobb színben állítja be magát, és pontosan ezt történt is is. Chris nem más, mint Nick, a New York-i utcazenész, de nem amolyan csöves, hanem egy jó családból származó, rendes srác, aki éppen kifejezi magát a trombitájával, és így ismerkedik meg a csinos szőke Brooke-kal. A lány lekéste az utolsó vonatot, mely hazavihetné Bostonba, így a sráccal tölti együtt az éjszakát, de nem úgy, mert nem egy pornófilmről van szó. A film nyilvánvalóan a Mielőtt felkel a Nap utánérzése, de az nem túl zavaró, hiszen nagyon is New York-i történet tipikusan New York-i arcokkal, Evans és a dögös Alice Eve (Túl jó nő a csajom) pedig nagyon jól mutat egymás mellett és a jó dialógusoknak köszönhetően egy kicsit azt is elhisszük, hogy működhet a dolog a két idegen között. Evans pedig rendezőként még az öccsének is adott szerepet a filmjében: Scott Evans akadékoskodó recepcióst alakít az egyik szállodai jelenetben.