A legjobb családi filmek vasárnapra

Levetítik a Gézengúzok karácsonyát, A könyvtolvajt, a Robinson Crusoe kalandos életét, a Harry Potter és a Tűz Serlegét, a Cocót, A növények birodalmát és a Nyúl Pétert.

Gézengúzok karácsonya

Paramount Channel - december 16., 8.50
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ethan, az idősebb fiútestvér és húga, az imádnivaló Hallie, aki tudja, hogy hogyan kell elbájolni valakit ahhoz, hogy egy kínos szituációból kikeveredjen, elhatározzák, hogy szüleikkel Cathrine-nel és Michael-lel, s nagymamájukkal Lillian-nel töltik az idei karácsonyt. Természetesen semmi nem a terveik szerint alakul.

A könyvtolvaj

Mozi+ - december 16., 9.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A második világháborús Németországban nevelőszülőkhöz kerül az élénk fantáziájú kislány. Liesel most ismerkedik a betűkkel, a könyvek egy új világot nyitnak meg előtte. Ugyanakkor az élet egyre félelmetesebbé válik. Különösen, hogy a család egy titkos vendéget rejteget a lépcső alatt. Liesel és Max, a zsidó kamaszfiú közösen fedezik fel a szavak erejét, amely kapaszkodót nyújt nekik a körülöttük zajló borzalmak közepette, segít akkor is, amikor az ember már úgy érzi, hogy minden elveszett.

Robinson Crusoe kalandos élete

AMC - december 16., 10.40
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

obinson Crusoe elhagyja Angliát, miután párbajban megöl egy embert. A törvény szigora elől világ körüli útra indul hajójával és legénységével. A Csendes-óceánon azonban hajótörést szenvednek, ő pedig egyedüli túlélőként egy lakatlan szigetre vetődik. Itt próbálja meg felépíteni az életét, amíg a segítség meg nem érkezik.

Harry Potter és a Tűz Serlege

VIASAT3 - december 16., 15.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az új tanévben a tizennégy éves Harrynek nála idősebb, tapasztaltabb diákokkal együtt kell részt vennie a nemzetközi Trimágus Tusán, amelyre megmagyarázhatatlan módon egy ismeretlen nevezte be. Ám az iskolai verseny veszélyei elhalványulnak az immár bizonyossá váló tény mellett: Voldemort, a Sötét Nagyúr ismét színre lépett, és nemcsak hatalmát nyerte vissza, hanem emberi alakját is. 

Coco

HBO - december 16., 18.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére. 

A növények birodalma

m5 - december 16., 18.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Gyönyörű képsorok kísérik David Attenborough hangját, ahogy egyedülálló stílusában a növényekről mesél. Számos új felfedezést is elénk tár, miközben megismertet bennünket azzal, hogyan jelentek meg a növények a szárazföldön és hogyan jutottak el odáig, hogy létfontosságú szerepet töltsenek be a természetben. Emberi lépték helyett a növényekében méri az időt, miközben bemutatja a növények valódi - az állatokéval egyenlő mértékben dinamikus és agresszív - természetét. Minderre egyetlen helyszínen kerül sor: a teljes növényvilág egy mikrokozmoszában, a világ ismert növényfajai 90%-át bemutató Kew királyi botanikus kertben, London mellett.

Nyúl Péter

HBO - december 16., 20.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot. Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban. A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.