A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Karácsonyi Kolibri Matinéval, Rajzolj nekem! adománygyűjtő akcióval, Mese Habbal családi délelőttel, Firkin Family családi koncerttel és Luca-napi forgataggal várnak benneteket.

Karácsonyi Kolibri Matiné

Katona József Színház - december 15., 11.00 - 13.00

Ez a délelőtt igazán különleges lesz: egy megismételhetetlen felolvasószínházzal mutatkozik be A Grincs, aki megpróbálja ellopni a karácsonyt, megtudhatod, milyen egy igazi bátorságinduló, amitől garantáltan elmúlik a félelem, hallgass meg elképesztő világ körüli kalandokat és ismerd meg a világ valóban legrosszabb gyerekeit… Lehet, hogy te is köztük vagy? Találkozz a szerzőkkel és dedikáltasd a legfrissebb könyveket: ott lesz Al Ghaoui Hesna és Fa Nándor. Ráadásul izgalmas kézműves foglalkozással várnak, melyen egyszerűen elkészíthető meglepetéseket alkothatsz a közeledő ünnepekre.

Rajzolj nekem! 2018

Bartók Pagony - december 16., 10.00 - 17.00

Kérj egyedi illusztrációt kedvenc illusztrátoraidtól karácsonyra, és segíts a rászoruló könyvtáraknak! December 16-án vasárnap 10-13 óráig Baranyai (b) András, Bernát Barbara, Dániel András, Gévai Csilla, 14-17 óra között pedig Dániel András, Horváth Ildikó, Mayer Tamás és Paulovkin Boglárka illusztrátorok várnak minden érdeklődőt a Bartók Pagony könyvesboltban a Gellért térnél, hogy akkor és ott megrajzolják Neked, amire mindig is vágytál. Az e módon befolyt adományból a Pozsonyi Pagony Kiadó beszerzési áron adományoz könyveket rászoruló, kistelepülési könyvtáraknak.

Mese Habbal - családbarát szombat délelőttök a Jurányiban - Téli mesék

Jurányi Inkubátorház - december 16., 10.00 - 13.00

Folytatódik a Mese Habbal programsorozat, amely egy egész délelőttöt átölelő kikapcsolódást nyújt a családoknak. A Szamárfül projekt elhozza két karácsonyra hangoló előadását, melyhez színes programok kapcsolódnak, melyek szorosan kapcsolódnak a színdarabhoz. A Mocorgó zenés baba-játszószobája, kézműves foglalkozás az Aztapasztával, a kávézóban pedig családbarát menü vár benneteket.

Firkin Family

Müpa - december 16., 11.00

A Firkin a kelta rockot hozza közel minden korosztályhoz. Hazai és külföldi fesztiválszereplések után komoly feladatra vállalkozik a csapat: punk-rock világot varázsolni a család minden tagja számára. A Müpa kérésére ezen a koncerten a legkritikusabb közönségnek, a gyerekeknek kell műsort összeállítaniuk. Igazi zúzás lesz, zúzódás nélkül!

Veronaki: Kuruttyoló békakirály

Noha Stúdió és Alkotóműhely - december 16., 16.00

Az Ünnepi hangoló programsorozat keretében láthatjátok és hallhatjátok a Veronaki duó (Veronika Tarján és Mogyoró Kornél) különleges mesés koncertjét. A Kuruttyoló békakirály előadáson kívül megint lesz, indiai ruhavásár, sütivásár, vásárfia, kézműves foglalkozás, finom forralt bor és tea, sok gyerek és jó hangulat. Hangolódjatok együtt az ünnepekre Noha Stúdióval és Veronakival.

Zajszimfonikusok

BMC - december 16., 9.30

A Magyar Zene Háza egy nagy, közös zajongásra invitál minden kis és nagy zajszeretőt. Dés András jazz-zenésszel közösen a Magyar Zene Háza zajszimfonikus zenekarában kipróbálhatod zajtehetségedet. A rögtönzött koncert sikere csak rajtad múlik! A dübörgő csörömpölést követően a Virtuózok tehetségkutató verseny győztese, Boros Misi koncertje nyugtatja meg a hangulatot. A program teljes ideje alatt az aulában hangszerkészítő kézművesprogram vár benneteket, de a világ számos izgalmas hangszerei is megfoghatók, és kipróbálhatók a hangszersimogató foglalkozáson.

Picuri Muri: Csillagfényes éjjelen - Ingyenes

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont - december 16., 11.00

A Lévai Tímea - Poppre Ádám Duó karácsonyi különkiadással készül. A gyerekek számára ismerős klasszikus adventi, karácsonyi dalok mellett a Picuri Muri című gyereklemez dalai is felcsendülnek, így a gyerekek megismerkedhetnek Gyuri kakassal, a mindig loholó Csacsi Csabival, és Kócossal, a kis pulival.

CzutorBorsók: Kresz Géza utazásai

NyolcTíz - december 16., 11.00

Karácsonyi különkiadással jelentkezik Czutor Zoli gyerekzenekaros formációja, a Czutorborsók. A megszokott dalok mellett helyet kapnak az ünnepekkel kapcsolatos közismert szerzemények is!

Kicsi Mimi karácsonya könyvbemutató

Örkény István Könyvesbolt - december 15., 14.00

Kicsi Mimi rajongók figyelem! December 15-én 14 órától Tamás Zsuzsa és Horváth Ildi karácsonyra való hangolódásként meseolvasással, mézeskaláccsal, finom teával és nyuszifül készítéssel várják a kisebbeket az Örkény István könyvesboltban a Kicsi Mimi-sorozat legújabb része, a Kicsi Mimi karácsonya apropóján!

Gyerekkarácsony a Gólyafészekben - koncert, kézműveskedés, vásár

Gólya - december 15., 16.00 - 20.00

A Gólya napközije, a Gólyafészek karácsonyi gyermekprogramot rendez december 15-én, ahol a gyerekeknek koncerttel és kézműves foglalkozásokkal, míg a felnőtteknek forralt borral és gyerekholmi vásárral készülnek. A foglalkozások mellett a kézműves vásáron kerámiákat, porcelánokat, az ovisok által porcelánfestett tányérokat, mézeskalácsot, karácsonyi üdvözlőkártyákat és egyéb ünnepi csecsebecséket lehet vásárolni.

Luca-napi forgatag

Marczibányi Téri Művelődési Központ - december 15., 14.00

A Luca-napi rendezvény látogatói Lengyel Tóth Krisztától felnőtteknek szóló észt népmeséket hallhatnak magyarul, Márkus Virág pedig észt téli népszokásokról beszél. Emellett lesz mézeskalácssütés, Luca-búza vetés, karácsonyfadísz készítés, illatpárna varrás, szalagfa csomózás és más hangulatos kézműves programok. Közben karácsonyi mese vetítése diafilmen, közös énektanulás, dalolás, svéd kekszek kóstolása.

Törlés másként - Művészeti foglalkozás gyerekeknek Csernus Tibor kiállításában

Várkert Bazár - december 16., 15.00

"Amikor rajzolunk, szeretünk minden részletben biztosak lenni, hogy úgy kerül a papírra, ahogy mi szeretnénk. Alaposan kiválasztjuk a legmegfelelőbb színeket, pontosan próbáljuk megrajzolni a formákat. De mi történik, ha visz az anyag magával? Ha nem tudok minden részlet felett uralkodni? Ha a színek keverednek, a formákat nem rárajzoljuk, hanem a színekből visszakaparjuk." A kis alkotók a kiállított festményekből, grafikákból, makettekből inspirálódhatnak és karácsonyhoz kapcsolódó egyedi alkotásokat készíthetnek múzeumpedagógus segítségével.

Hajótöröttek

Deák 17 Galéria - december 15-ig látogatható

A történet szerint Kolos és nagypapája elhatározzák, hogy hajójukon, a Bella Donnán körbehajózzák az óceánokat, de egy szörnyű vihar elsodorja őket és hajótörést szenvednek egy lakatlan szigeten, ahol megpróbálnak életben maradni. A kiállítás bemutatja a sorozat első 13 epizódját, a sorozathoz készült képes forgatókönyveket, látvány- és figuraterveket, illetve egyéb másodlagos forgalmazási anyagokat, és betekintést nyújt a gyártás folyamatába is.

Pókember - Irány a Pókverzum

December 13-tól a mozikban

Ismerik Miles Moralest? Nem sokkal azután, hogy Peter Parker ellen összefogtak legnagyobb ellenségei, Doktor Octopus, Homokember, Electro, Kraven és a Keselyű, és hatalmas csatában legyőzték, egy átlagos amerikai srácot újra megcsípett egy genetikailag módosított pók. Miles fekete és spanyol szülők gyereke, átlagos, békés családban él, bár az egyik nagybátyja bűnöző… És még az eredeti pókembernél is több különleges képességgel rendelkezik: ha akar láthatatlanná válik, az érintése bénító hatású. De ellenségei is vannak. Köztük a legveszélyesebbet Skorpiónak hívják.
12 éven aluliak számára nem ajánlott!