A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén a Coraline bemutatójával, az Eszter-lánc Mesezenekar szülinap bulijával, Téli Sportágválasztóval, királyi maszkabállal és A Világ Múmiái kiállítás záróhétvégéjével várnak benneteket.

Szombat

FutureKids Party

FutureKids Intézet - január 19., 9.00 - 12.00

A FutureKids Party egy jó lehetőség, hogy a gyerekek játékos formában sajátítsák el hogyan bánjanak tudatosan az érzelmeikkel, bővítsék az érzelmi szótárukat, megtanulják, hogyan ismerhetik fel mások érzéseit, jobban megismerhetik önmagukat, elgondolkodhatnak az álmaikon és az azokhoz vezető úton. A gyerekeket inspiratív, elgondolkodtató, izgalmas játékokon keresztül vezetik be az érzelmek világába. Az 5 év alatti gyerekek és a 18 évesek egyaránt találnak magukhoz illő feladatokat, tevékenységeket, akár egyéni, akár csoportos formában. Szülőként is támogathatjátok gyermekeitek a felfedező úton, de kipróbálhatjátok a játékokat Ti is, miközben jobban megismerhetitek a személyiségetek alapvető jellemzőit.

V. Téli Sportágválasztó - Mozogj télen is! - Ingyenes

Vasas Jégcentrum - január 19., 10.00 - 17.00

Az V. Téli Sportágválasztóra január 19-én, szombaton kerül sor a Vasas Jégcentrumban. A Jégpalotában nem kevesebb, mint 3600 m²-nyi terület várja, hogy birtokba vegyék a téli sportok jelenlegi és leendő rajongói. A több mint 20 kipróbálásra csábító mozgásforma között megtalálható a jégkorong, a jégtánc, a műkorcsolya, a rövidpályás gyorskorcsolya, a curling, a szánkózás és a fakutyázás. A Jégpalota mellett pedig egy 30 méteres lesiklópálya ad lehetőséget az alpesi síelésre és snowboardozásra is.

Coraline

Budapest Bábszínház - január 19., 10.30

A 12 éves Coraline családja Londonból egy régi, unalmas, vidéki házba költözik. A szülők állandóan dolgoznak, így a kislány egyedül fedezi fel a környéket: megismerkedik a ház fura lakóival és egy barátságtalan macskával. Felfedezőútja során talál egy kicsi, befalazott ajtót, amely nem vezet sehová. Ám egy éjszakán a titkos ajtó kinyílik, és Coraline hamarosan egy másik világban találja magát.

A nagy háború - és akik otthon maradtak

Várkert Bazár - január 19., 11.00

Hogyan élték meg az emberek az első világháború hétköznapjait kint a fronton, illetve a hátországban? Hány százalékban adtak le halálos lövéseket a katonák? Hogyan változott a divat, az étkezés, a dísztárgyak és a harangozás a háború miatt? Hogyan vették ki a részüket a háborúból az állatok? Tényleg az amerikai propaganda volt a legkíméletlenebb? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kereshetitek meg a választ a Várkert Bazár első világháborús kiállításaiban.
Múzeumpedagógiai foglalkozás az Új világ született című kiállításban.

Maszkabál a királyi palotában!

Országos Széchényi Könyvtár - január 19., 15.00 - 18.00

2019 január 19-én az Országos Széchényi Könyvtár családi nap keretén belül, Mátyás király világhírű könyvgyűjteményéhez kapcsolódóan, zenés-táncos mulatságot, farsangoló maszkabált rendez, amelyen illuminátormesterek, vándormuzsikus és finom falatok várják az érdeklődőket. A bálra belépés alkalomhoz illő udvari maszkában lehetséges, az est végén bálkirálylány- és bálkirályfi- választás lesz.

Vasárnap

Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar szülinap

MOM Kulturális Központ - január 20., 11.00

A zenekaroknak is van születésnapja? És szülinapi bulija? Hát persze! Ünnepeljétek meg közösen az Eszter-lánc mesezenekar bűvös 7 éves születésnapját! Vendégek különleges hangszerekkel, új és régi dalok, öröm, móka, szülinap! Az ünnepi koncert vendége Gryllus Vilmos lesz.

Nem lehet elég korán kezdeni... - Integrált családi nap

Petőfi Irodalmi Múzeum - január 20., 10.00 - 12.00

Vajon mi izgalmas lehet egy óvodásnak, kisiskolásnak, vagy úgy egyáltalán egy gyermeknek egy múzeumban, ahol – gondolhatnánk – sem hangoskodni, sem iceregni-mocorogni, sem kérdezni, sem a műtárgyakhoz nyúlni nem szabad? Nos, Petőfi Sándor, az egyik legszerethetőbb, de mi tagadás kissé „rendbontó”, költőnk tárlatában most megtapasztaljátok, hogy egy múzeumban is (majdnem) mindent lehet, de leginkább felfedezni, játszani és tapasztalni olykor angyali nyugalommal, olykor a szabályokra fittyet hányó vagánysággal!
A program ingyenes, de regisztráció köteles!

A Világ Múmiái

Komplex - január 20-ig látogatható

A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem ezen különleges emlékeivel. A tárlat szakmai partnere a Magyar Természettudományi Múzeum.

Unicorn Napok

SUGAR! shop - január 18-20., 10.30 - 22.00

Ezen a hétvégén minden a csillogásról és az egyszarvúak szól! Most megtudhatod, hogy mi az Unicornok tavaszváró sütije és itala, és ha a boltban bármilyen két Unicorn terméket vásároltok, megajándékoznak benneteket egy bolondos Unikornis tattoo-válogatással is.