A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Vizipók-csodapókkal, Mini PagonyFeszttel, a Mesés bábok - bábos mesék című kiállítás záróhétvégéjével, valamint Veronaki, Palya Bea, Bognár Szilvi és Rutkai Bori banda koncerttel várnak benneteket.

Március 22., péntek

Római Pizsamaparti

Aquincumi Múzeum - március 22., 19.00

A Római Birodalom maradandó hatást gyakorolt civilizációnkra. Az Aquincumi Múzeumban rendezett pizsamapartin a gyerekek romkerti kalandtúrán vesznek részt, ahol első kézből szereznek rengeteg ismeretet a római civilizációról, a római emberek életéről. A római kori kalandtúra végén pedig mindenki igazi római polgárrá válik!

Március 23., szombat

Vízipók-csodapók, a film - vetítés a Víz Világnapja alkalmából

Uránia Nemzeti Filmszínház - március 23., 10.00

Vetítés a Víz Világnapja alkalmából március 23-án 10 órától. Az egész estés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. A Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével. A filmet követően játékos előadás következik a WWF Magyarország szervezésében.
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Mesenyomozás a Medence körül

Medence Csoport - március 23., 10.00 - 12.00

Hiányzik az elixír utolsó összetevője, eltévedtek a mesehősök, szeretnél egy saját kristálygömböt? A mesenyomozás alatt, logikai feladatok, akciózás, kincskeresés, érzékszerv-élesítés, mozgásos és csapatépítő játékok által derül fény a rejtélyre és saját kincseinkre. A nyomozással egy időben a helyszínen a felnőtteket a Medence Csoport táskakészítő workshopja várja.

Mini PagonyFeszt

Bartók Pagony - március 23., 10.00 - 13.00

Ünnepeljétek együtt az új könyveket! Ezen a napon könyvbemutatókkal, kézműves foglalkozással, látványrajzolással és diavetítéssel várnak benneteket. Megismerhetitek Agócs Írisz Mia nem álmos és a Masa és az eső című lapozóit és Czernák Eszter A világ legjobb játszótere című könyvét! Most nemcsak mesével várnak, hanem igazán a világ legjobb játszóterével! Itt alaposan próbára tehetitek magatokat, sőt hazavihetitek a legjobb ötleteket a világ legjobb otthoni játszóteréhez!
Az összes program ingyenes!

Mire gondol Alma?

Budapest Bábszínház - március 23., 10.30

Csukd be a szemed, és gondolj egy kockára. Hopp, már ott is van! Most gondolj egy gömbre. Látod? Már gurul is. Most gondolj egy… mi ez? Hát ezt meg ki kérte? Honnan jött? Miért van itt? Az előadás a legkisebb nézőket hívja utazásra a saját elméjükbe, ahol mindegyik zugban ötletek és problémák várják őket. De mire jó egy ötlet? És mihez kezdjünk egy problémával? Ezekre a kérdésekre kereshetitek meg a választ a Budapest Bábszínház új előadásában.

Zenesztorik: a zene rövid története gyerekeknek

BMC - március 23., 10.30

Az ősember zenéjétől az operáig lesz itt minden, hangszerautomata és csokigolyó, sok kacagás, néha megrendülés – minden, amit a zene csak nyújtani tud. Lesz kaland, tánc, irodalom, sőt, a közönség bátor tagjai is szerephez juthatnak előadáson.
Kalandra fül! matinésorozat

Hard Dog Race Not Just Run Junior - Junior kutyás futóverseny

Pomáz, Magyar Vár - március 23., 8.00 - 18.00

Az elmúlt évek Hard Dog Race Base Junior futamai bebizonyították, hogy a kicsik hihetetlen módon képesek küzdeni a célba érésért és felnőtthöz méltó felelősséggel vezetik kutyájukat a versenyen. Egy ilyen pálya teljesítése a gyerekek számára olyan hatalmas élmény, mely talán örökre meghatározza a kutyákhoz fűződő viszonyukat.

Március 24., vasárnap

Palya Bea: Altatok

Óbudai Kulturális Központ - március 24., 10.00

„Az Altatok koncerteken Gerzson János zenésztársammal együtt játszunk. A kicsikből és nagyokból álló közönségünk is egyre nagyobb figyelemmel, lelkesedéssel jön velünk ebbe a zenefolyamba, ami a humort sem nélkülözi. Így a koncert egy igazi közösségi eseménnyé vált." (Palya Bea)

Finisszázs a Mesés bábok - bábos mesék című kiállításban

Petőfi Irodalmi Múzeum - március 24., 10.30 - 14.00

A múzeum búcsúzik a Mesés bábok - bábos mesék kiállítástól. Ezen a napon kézműves foglalkozáson elkészíthetitek a múzeumban szereplő bábfigurák kicsinyített változatait, emellett pedig A palota meséje, a titkos átjáró titka és bábozás varázslata című mesejáték és az Autósmese című bábjáték is vár benneteket. Amíg a kisebbek a bábkészítéssel foglalatoskodnak, szüleiket, nagyszüleiket a kurátorok kalauzolják el a bábok birodalmában egy izgalmas vezetéssel.

Veronaki zenekar: Cifra Palinta

MOM Kulturális Központ - március 24., 10.30

A Cifra Palinta koncepciója egy egész évet felölelő műsor, a napok, hónapok, évszakok változása, az állandóság és a változás egyensúlya a minden napokban – olyan dalfeldolgozásokkal, amelyeket mindenki ismer (pl. Bújj – bújj zöld ág, Süss fel nap, katicás dalok, eső dalok). Természetesen a repertoárból nem hiányozhatnak a Veronika által írt dalszövegek sem, amik szépen illeszkednek a Veronaki mesés világába.

Bognár Szilvia: TitokTok

Budapest Jazz Club - március 24., 11.00

Dalok, versek, mondókák, remek muzsika, tánc, mulatság és játék... mi kellhet több egy vidám napra? Megvan! Egy titkokat rejtő égszínkék kendő, egy igazi Titoktok! Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek végig benneteket a titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig.

Purim - Utazz velünk Perzsiába varázsszőnyegen!

Bálint Ház - március 24., 15.00 - 19.00

A népet ismét veszély fenyegeti. Ezúttal is az ifjakon a sor, hogy segítsék megakadályozni a közelgő vihart. Mordeháj és Eszter várja a lelkes kalandorokat, tervüknek minden részletébe beavatják az arra érdemeseket. Minden segítségre szükség van, mert csak egy valódi, összeforrt közösség képes felvenni a harcot a tudatlanok zsarnokságával, ehhez pedig elengedhetetlen a gyermeki bölcsesség. A program végén a Rutkai Bori Banda koncertje vár benneteket.

Leonardo da Vinci: Művész–Feltaláló–Zseni

Central Passage - június 30-ig látogatható

Az 1000 m2-en elterülő élménykiállítás nem csak a Mona Lisa festőjeként mutatja be Leonardot, hanem egy saját idejét több száz évvel megelőző, ezerarcú tudósként. Leghíresebb műveinek reprodukciói mellett a kiállításon majdnem 60 darab találmányával is találkozhattok, a VR szemüvegek segítségével pedig bizonyos festményekbe be is léphettek.