Augusztusban is sok újdonságot olvashatsz a Manó Könyvek kiadótól

Érkezik a díjnyertes Fiú könyve, Farkas Nóra új meséje Kobak és Panni barátságáról, illetve egy fákról írt csodaszép album. Folytatódik az Unikornisvarázs és a Bűbájos hercegnők sorozat, de a lovak rajongói sem maradnak olvasnivaló nélkül.

Catherine Gilbert Murdock: Fiú könyve

A rejtélyes múltú, púpos, sokat gúnyolt Fiú ért az állatok nyelvén és ügyesen mászik fára. Talán ezért is viszi magával Secundus, a különös zarándok, hogy együtt gyűjtsék össze Szent Péter hét értékes ereklyéjét. A Fiú hamarosan rádöbben, hogy gazdája korántsem ártatlan vándor, de kitart mellette, mert hiszi, hogy útjuk végére kiderül, hogy ő is lehet-e ugyanolyan, mint a többi fiú.

Megjelenés: 2020. augusztus 24.
Ár: 3690 Ft
Korosztály: 12+

 

 

 

 

Piotr Socha: Fák

Látogass el a fák különleges világába! Nézd meg, melyik a legmagasabb, a legöregebb és legvastagabb közöttük! Találkozz az entekkel, Ádámmal és Évával, Robin Hooddal és Buddhával! Ismerd meg a favágó munkáját, és figyeld meg, milyen épületeket, hangszereket és járműveket lehet fából készíteni! Ismerkedj meg az életfával, az emberevő fával és a szent fügefával! Ne késlekedj, vár az erdő!

Megjelenés: 2020. augusztus 27.
Ár: 4990 Ft
Korosztály: 5+

 

 

 

Andreas H. Schmachtl: Barátok a Vadrózsa utcából – Alma Magdi 2.

Alma Magdinak és barátainak minden nap új meglepetést tartogat. Hőlégballonnal utaznak, kalandba keverednek egy világítótoronnyal, Sünihez egyszerre több látogató is érkezik, Mollyt meg kell menteni... És még arra is van idejük, hogy megfejtsék a szellem rejtélyét, aki a falu boltjában kísért éjszakánként. Persze az egészben az a legjobb, amikor egy-egy fárasztó kaland végén összegyűlnek Magdinál, forró kakaót isznak, és teletömik magukat süteménnyel. Isten hozott újra a Vadrózsa utcában!

Megjelenés: 2020. augusztus 25.
Ár: 3290 Ft
Korosztály: 4+

 

 

Farkas Nóra: Összeköt a barátság

Kobak nem szeret elbúcsúzni az anyukájától reggel az óvodában. Ilyenkor durcás, még az autók sem tudják felvidítani, sőt, Pannival sem akar együtt játszani. Hátat fordítanak egymásnak, és külön építenek. Csakhogy végül mégis kiderül, milyen jó móka a közös játék. Az Összeköt a szeretet szerzőjének új könyve, Szepesi-Szűcs Barbara illusztrációival.

Megjelenés: 2020. augusztus 26.
Ár: 1990 Ft
Korosztály: 3+

 


Disney Baby – Első szavaim


Mi legyen a baba első száz szava? Beszélgessetek a lapozó oldalain megelevenedő képekről, és a kis totyogók máris számos hasznos szót sajátítanak el. Megunhatatlan móka!

Megjelenés: 2020. augusztus 31.
Ár: 2490 Ft
Korosztály: 0-2

 

 

 

Daisy Meadows: Unikornisvarázs 3. – Csillagpata titkos kertje

Csodavölgy varázslatos kertjében lassú hervadásnak indulnak a növények, mert Szeléna elrabolta Csillagpata bűvös medálját. Szörnyű földrengések rázzák meg az unikornisok otthonát. Ha nem akarják, hogy a kert virágai elpusztuljanak, Alinának és Eminek vissza kell szerezni a mágikus ékszert.

Megjelenés: 2020. augusztus 10.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 6+

 

 

 

Daisy Meadows: Unikornisvarázs 4. – Hullámsörény és a sellők

Hullámsörény a víz unikornisa, ő biztosítja, hogy Csodavölgy minden lakójának elegendő friss vize legyen. Ám a gonosz egyszarvú, Szeléna elorozza a medálját, és szörnyű árvizet zúdít az unikornisok otthonára, mocsárrá változtatva a réteket, ligeteket. Ahhoz, hogy a kiáradt patakok újra a medrükben csörgedezzenek, a barátnőknek meg kell keresniük a sellőket, hogy velük együtt legyőzzék Szelénát.

Megjelenés: 2020. augusztus 10.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 6+

 

 

 

Rosie Banks: Bűbájos hercegnők 11. – Tündéri tornászok

Lottinak és Miának újabb kívánságot kell teljesítenie. Lilla nagyon szeretne bekerülni a tornászcsapatba, de a rettentő Méreg hercegnő elvette tőle a szerencsehozó medálját, és anélkül egyszerűen nem mer versenyezni. Vajon sikerül-e a lányoknak bebizonyítani Lillának, hogy nincs szükség szerencsére ott, ahol barátság van?

Megjelenés: 2020. augusztus 11.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 6+

 

 

 

Rosie Banks: Bűbájos hercegnők 12. – Modern művészek

Blanka nagyon aggódik anyukája művészellátó üzlete miatt – ha nem tudják sikeressé tenni, és pénzt keresni vele, akkor be kell zárni! Lottinak és Miának használnia kell bűbájos hercegnői varázserejét, hogy teljesítsék Blanka kívánságát, csakhogy a kőszívű Méreg hercegnőnek más tervei vannak...

Megjelenés: 2020. augusztus 11.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 6+

 

 

 

 

Pippa Funnel: Tilly lovas történetei 14. – Vadóc. Nyereg és istráng

Új vendég érkezik az Ezüstpatkó tanyára: Vadóc, a kezelhetetlen almásderes. A gazdájának fogalma sincs, hogy mihez kezdjen vele. Vadóc ugyanis senkinek nem engedi, hogy a közelébe menjen, netalán megpróbálja felkantározni. Tim még egyszer sem ült a hátán! Muszáj segítséget kérnie. Tilly lovas történeteit Anglia egyik legismertebb versenyzője írja, így az igazi lovas kalandok mellett sok érdekesség és hasznos tanács is vár rád ebben a könyvben, hogy jobban megismerhesd és megérthesd négylábú barátaidat.

Megjelenés: 2020. augusztus 6.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 7+