Az 5 legjobb gyerekprogram hétvégére

Ezen a hétvégén Művészetek Völgyével, DinoExpoval, Kukorica-útvesztővel, Rutkai Bori Banda koncerttel és A csillagszemű juhász történetével várnak benneteket.

Művészetek Völgye Fesztivál

Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend - július 20-29.

Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend épületei minden nyáron tíz napra átalakulnak és az udvarok, templomok, közösségi terek megtelnek koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal. A családokat is rengeteg program várja, lesznek színházi előadások, alkotó workshopok, sakkjátszótér, Kéktúra játék, életút labirintus, geoséta és biciklitúra is Gryllus Vilmossal. Koncertet ad a Kaláka, Kelemen Barnabás, a Rutkai Bori Banda és az Eszter-lánc Mesezenekar.
6 éves korig a fesztivál látogatása ingyenes!

DinoExpo 2018 - Nyílt napok a dinoszaurusz-lelőhelyen

Iharkút - július 22., 9.00 - 19.00

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezésre kerül a DinoExpo, az iharkúti dinoszaurusz-lelőhely, és az ott folyó ásatási munkálatok bemutatására rendezett nyílt napok keretében. A lelőhely szomszédságában lévő településeken (Németbánya, Bakonyjákó) egész nap a dinoszauruszokhoz és a kutatáshoz kapcsolódó programokkal várnak benneteket.

Kukorica-útvesztő Fesztivál

Kiszombor - július 21., 16.00

Láttatok már 5 hektáros kukoricatáblát? És tévedtetek is el már benne? A kukorica-útvesztő bizony nem lesz unalmas, főleg azért nem, mert pihent elmék kacskaringós útvesztőt vágtak a gyanútlan látogatók próbatételére. És a szabadulószobás játékkal még tovább növelték az izgalmakat. Július 21-én kincskereséssel várnak benneteket. Kalandra fel!

Rutkai Bori Banda

Valyo Kikötő - július 20., 18.00

Az Űrdöngölők űrbéli tájakra kalauzol bennünket. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú vendégek. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket, harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek.

A csillagszemű juhász

Városmajori Szabadtéri Színpad - július 22., 10.30

Bergengóciában a palotában mindig mulatsággal telik az idő! Ám egyszer, csak a király hatalmasat tüsszent. Azután megint! És megint, újra és újra! Hiába bosszankodik, nem tudja abbahagyni. Mérgében úgy határoz, hogy amíg el nem múlik a prüszkölése, az egész ország apraja-nagyja mondja csak el: ADJ ISTEN EGÉSZSÉGÉRE! A csillagszemű Juhász nem teljesíti a parancsot és ha ez nem lenne elég, még a csodaszép királylányt is feleségül akarja venni! Hogy mi lesz ebből?! A meséből kiderül.