Családi filmek péntekre

A kicsiket az Eszeveszett birodalom, a Hanni és Nanni, Vuk és Paddington, míg a nagyobbakat az Asterix és Kleopátra, A kincses bolygó, Huncutka, Rex, a kölyökfelügyelő és a Tükröm, tükröm várja.

Asterix és Kleopátra

Film+ - április 19., 9.20
12 éven aluliak számára szülői felügyelet mellett ajánlott!

Úgy kétezer évvel ezelőtt a királynők királynőjének, Kleopátrának uralma alatt az egyiptomiak különleges nyelvet beszéltek. Ezt a nyelvjárást egyes egyedül ők értették, különösképpen rettenthetetlen uralkodónőjük, Kleopátra, akinek Alexandriában hadvezérek hevertek a lábai előtt. Kleopátra egy napon magához rendelte legjobb építészét, s megparancsolta, hogy három hónap alatt építsen egy csodálatos palotát Julius Cézárnak. Az építész úgy megszeppent, hogy azonnal Galliába sietett Panoramix varázslóhoz.

A kincses bolygó

Viasat3 - április 19., 12.40
12 éven aluliak számára szülői felügyelet mellett ajánlott!

Jim Hawkins átlagos kamaszfiút egy nap utoléri a nagy kaland: megtalálja a kincses bolygó térképét, és egy habókos tudós, Doppler professzor társaságában nekivág a végtelen űrnek. Űrvitorlásuk legénysége azonban gonosz tervet forral. Jimék a kapitány és néhány hű embere társaságában még idejében elmenekülnek a lázadók elől, de tudják: Hosszú John Silver, a kiborg és rettegett kalózai addig nem tágítanak a nyomukból, míg meg nem szerzik a régi űrkalózok legendás kincsének térképét.

Huncutka

AMC - április 19., 12.50
12 éven aluliak számára szülői felügyelet mellett ajánlott!

Huncutka, az árva kislány és Bill Dancer munka és hajlék nélkül járják az utcákat. Egy vacsoraszerzés ürügyén megismerkednek Grey-jel, a gazdag ügyvédnővel, akit rabul ejt a bájos fürtöske és torzonborz testőre. Ám Grey féltékeny barátja azonnal tárcsázza a gyámhatóság számát, s úgy tűnik sikerül Billt börtönbe, Huncutkát pedig az árvaházba juttatnia. Nem számol azonban a Huncutkáékhoz ragaszkodó barátnőjével.

Tükröm, tükröm

Filmcafe - április 19., 14.10
12 éven aluliak számára szülői felügyelet mellett ajánlott!

A gonosz királynő megfosztja jogos örökségétől az árva hercegnőt, Hófehérkét, hogy ő maga uralkodhasson a királyságban. Nem mellesleg pedig szeretné felkelteni a jóképű Alcott herceg figyelmét is. Hófehérke szépsége azonban megbabonázza a herceget, aki rögvest beleszeret. Dühében a királynő száműzi a fiatal lányt a sötét erdőbe, ahol reményei szerint egy emberevő szörnyeteg gyomrában köt majd ki. A talpraesett hercegnő azonban szövetkezik hét lelkes, lázadó törpével, hogy visszakövetelje magának a trónt, elűzze a gonoszt és visszaállítsa a rendet a birodalomban.

Eszeveszett birodalom

Viasat3 - április 19., 14.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kuczónál nincs lazább uralkodó egész Dél-Amerikában: élvezi a gazdagságot, a hatalmat és a jó zenét. Legújabb terve: vízividámpark építése egy közeli napsütéses hegyoldalon. Hogy ott most még egy falu áll? A részletek nem érdeklik Kuczót. Az viszont nyilván érdekelné, ha tudna róla, hogy udvari boszorkánya, Yzma is a trónra vágyik. Ám a méreg, amit a varázslónő ütődött szolgája, Kronk kever a császár levesébe, nem tökéletes, és Kuczo véletlenül lámává változik. Menekülés közben pedig belekeveredik egy jólelkű pásztor, Pacha nyájába: Pachával csupán az a baj, hogy pont az ő faluját kellett volna lerombolni a vízicsúszda kedvéért. Miközben a császár igyekszik megszokni a lámaságot, és így visszajutni a palotába, a nyafka varázslónő és bamba szolgája elkapni szeretné őt. Pacha pedig maga sem tudja, mit tegyen. Segítsen a fenséges és nagyszájú lámának? Vagy jobban jár, ha magára hagyja a dzsungelben? 

Hanni és Nanni

m2 - április 19., 15.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hannit és Nannit, az egypetéjű ikerpárt alattomos iskolatársnőjük lopás gyanújába keveri. Szüleik intézetbe küldik őket. Lindenhofban izgalmas kalandok érik őket, és sikerül beilleszkedniük. Georg, az apjuk kinyomozza az igazságot és bebizonyítja lányai ártatlanságát. Amikor Hanni tudomására jut Oktavia, a csalárd "barátnő" ármánya, kész a lindenhofi hokicsapatban a régi iskolája ellen játszani, és meg is nyerik a meccset. A két testvér tehát Lindenhofban marad...

Rex, a kölyökfelügyelő

DUNA Televízió - április 19., 16.15
12 éven aluliak számára szülői felügyelet mellett ajánlott!

A Rex névre hallgató kölyökkutyus karácsonyi ajándékként kerül Bennyhez, ám ekkor még egyikük sem sejti, hogy egyszer majd Rex a világ legjobb rendőrkutyája lesz. Nem sokkal azután, hogy kis gazdija szülőfalujából Bécsbe költözik, Rex máris megkapja élete első nyomozói feladatát. Bennyt ugyanis, miután leleplez egy súlyosan környezetromboló tevékenységet, életveszélyesen megfenyegetik. Rexnek azonban a legfontosabb, hogy megmentse a gazdiját…

Vuk

SuperTV2 - április 19., 16.20
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

"Gyermekáldás" van rókacsaládban. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Vuk és Iny családot alapítanak, majd sok borsot törtek a vadász és kutyái orra alá. 

Paddington 2

RTL Klub - április 19., 18.55
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Paddington boldogan éldegél a Brown családdal Windsor Gardensben, ahol az előző részben talált otthonra. Paddington csupa szív és vidámság, és amerre csak jár, marmeládot osztogat, így nem csoda, hogy roppant népszerű a helyiek körében. A kismackóra nagy feladat vár: közeleg imádott nagynénje, Lucy századik születésnapja, ezért méltó ajándékot kell kerítenie neki. Amikor Mr. Gruber régiségboltjában észrevesz egy különleges könyvet, azonnal tudja, hogy az az igazi. És mivel a könyv nincs ingyen, lelkes hősünk furábbnál furább munkákat vállal el, hogy megvehesse. Ám ekkor a nagybecsű művet ellopják, és Paddingtonra, no meg Brownékra vár, hogy leleplezzék a gaz tolvajt.