Családi filmek szombatra

Szombaton is remek beltéri programok várnak, például a tévében; lesznek medvék minden mennyiségben, Mici, Laci, és egy svájci rokon, aztán indul a hal-mentőakció, a kis varázslótanonc Harry még csak most ismerkedik a mágiával, és egy különleges(en vicces) szörnyosztag megmutatja, mi is az a barátság.

Némó nyomában

HBO - április 4., 7.40
Korhatár nélkül megtekinthető.

A Nagy Korallzátony környékén az élet tele van veszéllyel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, erre tanítja egyetlen fiát is. Ám az ifjú Némó tele van kalandvággyal. Amikor eljön az idő, és iskolába kell mennie, Pizsi idegesen kíséri őt, szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és egy váratlanul feltűnő búvár hirtelen elragadja. Az aggódó apa a keresésére indul a barátaival.


Harry Potter és a bölcsek köve

HBO 2 - április 4., 9.30
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A tízéves Harry nevelőszülőknél nőtt fel szülei korai halála után. Vernon és Petunia nem bánnak jól a kisfiúval, aki amolyan magányos Hamupipőke a családban. Egy napon titokzatos levelet kap egy barátságos óriástól. A meghívó a Hogwarts varázsló iskolába szól: értesítik, hogy Harry a kiválasztottak közé került és várják a varázslóképzőben. Az óriás felfedi előtte szülei halálának okát és Harry varázserejének célját. A furcsa iskolában, ahol minden pillanatban meglepetések érik az embert, hamar igazi barátokra tesz szert, és hamar bajba is kerül...


Asterix: A varázsital titka

HBO - április 4., 11.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Panoramix druida fagyöngyszedés közben leesik a fáról. Az eseten elgondolkodva rájön, hogy a reflexei már nem olyan élesek, mint ifjúkorában. Eljött az ideje, hogy utódot keressen magának. Ez azonban nem is olyan egyszerű feladat. Asterix-szel és Obelix-szel útnak indul, hogy találjon egy olyan druidát, aki méltó arra, hogy megismertesse vele a mágikus főzet receptjét. Eközben egy gonosz varázsló megpróbálja megszerezni a varázsital titkát, míg a rómaiak megtámadják a falujukat.


Micimackó visszatér

Paramount Channel - április 4., 13.20
Korhatár nélkül megtekinthető.

A család apraja-nagyja együtt örülhet, mert Milne Micimackójának története most végre folytatódik! Walt Disney egész estét betöltő rajzfilmje újra elvisz bennünket a Százholdas Pagonyba, ahol ismét találkozhatunk régi kedves ismerőseinkkel. Véget ér a nyár, és ezzel a vakációnak is vége. Róbert Gidának iskolába kell mennie. Ezt nincs szíve személyesen megmondani Micimackónak, így hát tollat ragad, hogy levélben adja tudtára. A csekélyértelmű medvebocs azonban félreérti az üzenetet...


Maci Laci

Film+ - április 4., 13.20
Korhatár nélkül megtekinthető.

Maci Laci a Jellystone Nemzeti Park notórius bajkeverője. Az állandóan éhes mackó a barátjával, Bubuval örökösen azon mesterkedik, hogy megszabadítsa a kirándulókat elemózsiájuktól. Nincs olyan trükk, melyet be ne vetne a siker érdekében, miközben bohócot csinál a legfőbb ellenségéből, Smith vadőrből. Ám a vidám életnek vége szakad. Brown polgármester elherdálta a város pénzét, és a helyzetén most úgy akar segíteni, hogy el akarja adni a parkot. Ha a fakitermelő vállalat kezébe kerül a terület, akkor Maci Laciéknak mennie kell. Ám a mackó nem hagyja annyiban a dolgot! Smith vadőrrel szövetkezve akcióba lép.


Rio 2.

Moziverzum - április 4., 14.25
Korhatár nélkül megtekinthető.

Azúr és Csili boldogan élnek három fiókájukkal Rio de Janeiro egyik lakályos fakoronáján. Csili szerint azonban a kicsiknek hasznára válna, ha belekóstolnának az igazi madáréletbe is, jót tenne nekik egy kalandtúra az Amazonas vadonjában. A városhoz szokott családfő nehezen boldogul a dzsungelben, ráadásul találkoznak Csili elveszettnek hitt apjával. Eduardo örül, hogy teljes a család, de kritikus szemmel figyeli esetlen vejét.

 

Szörnyek az űrlények ellen

Paramount Channel - április 4., 14.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Különös baleset éri az esküvőjére készülő Susant, a lány nyakába esik az űrbéli trutyi, melynek hatására tizenöt méteresre nő. A katonaság elfogja, és a titkos bázisra viszik, ahol különféle szörnyeket őriznek. A Drabáliának elkeresztelt Susan mellett itt vigyáznak a rovarfejű zsenire, Dr. Csótányra, a félmajom-félhal Hiányzó Láncszemre, a zselés és elpusztíthatatlan B.O.B.-ra és Rovaroszauruszra, a száz méter hosszú lárvára. Hamarosan egy idegen robot landol a Földön. Miközben a világ a pusztulás szélére sodródik, az elnök parancsot ad, hogy a szörnyeket vessék be az űrlények ellen.

 

Clara és a medvék titka

Filmbox Family - április 4., 17.20
8 éven aluliak számára nem ajánlott!

A 13 éves Clara a svájci Alpokban él egy hegyi tanyán. Mikor egy nap találkozik egy medveboccsal, nem sokkal később pedig egy múltból jött lánnyal, kizökken számára a világ. Lebilincselő, titokzatos film a népszerű holland gyerekkönyv-írónő, Marian van der Heiden regényéből. 8 év felett minden korosztálynak ajánlott. A film 2013-ban aranyérmes lett a világ legnagyobb gyermekfilm fesztiválján, a Giffoni Nemzetközi Filmfesztiválon, de többi között a koppenhágai Buster Gyermekfilm Fesztivál közönségdíját, és a Montreáli Nemzetközi Gyermekfilm Fesztivál Gyermekzsűri Díját is elnyerte.