Családi filmek szombatra

Nemcsak az Angry Birds – A film első és második részét nézhetjük meg október utolsó napján, de Tim Burton csodálatos szépségű animációs filmjének, A halott menyasszonynak köszönhetően a halloweeni ünnepről is megemlékezhetünk.

Angry Birds – A film

Mozi+ – október 31., 8.30
Korhatár nélkül megtekinthető.

Végre kiderül, miért dühösek a madarak! Hisz Madárszigeten eredetileg csupa kedves, boldog és a repüléssel nem is kísérletező szárnyas élte világát. A nagyszerű társaságból viszont valahogy mindig kilógott a három jó barát: Piros, aki azért néha kissé ingerült, valamint hű haverjai, Chuck és Bomba. Amikor azonban titokzatos, zöld malacok szállnak partra náluk, ők hárman sejtik meg először, mivel próbálkoznak a vendégek – és az ő dolguk, hogy megállítsák őket.

Pokémon – Pikachu, a detektív

HBO 3 – október 31., 8.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Tim, a legendás zsaru fia valaha Pokémon-edző akart lenni. De sem rendőr nem lett belőle, sem sportember – és nem is nagyon bánja. Ám abban a világban, amelyben emberek és pokémonok együtt élnek, nem lehet megúszni a kalandot. Amikor bűntény történik, egy különös lény keresi fel Timet. Azt állítja magáról, hogy legendás nyomozó. Hogy nagy kalandor. Hogy legyőzhetetlen hős. De kicsi, sárga, villám alakú farka van, és a srácon kívül mindenki úgy hallja, hogy csupán egyetlen szót ismételget: Piká! A neve: Pikachu. Így miközben Tim eltűnt apját keresi, Pikachu szeretné bebizonyítani a világnak, milyen kiváló detektív. Ez a teljesen valószínűtlen páros együtt vág neki a nyomozásnak, és bebizonyítják, hogy ember és pokémon akár jó barátok is lehetnek.

Angry Birds 2. – A film

HBO – október 31., 11.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A röpképtelen, dühös madarak és a titokzatos, zöld malacok emelik a tétet a népszerű animációs film folytatásában. Madársziget boldog lakói, köztük a három jómadár, Piros, Chuck és Bomba mindig jót akarnak, de valami mindig közbejön, ami miatt kénytelenek dúlva-fúlva lerendezni a dolgokat. Ám amikor új fenyegetés közeleg, ami veszélybe sodorja a Madár-, illetve a Malacsziget lakóit, a dühös madarak és a zöld malacok kénytelenek összefogni, hogy megmentsék otthonukat.

Kémecském

Film Now – október 31., 12.05
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

JJ (Dave Bautista), a profi CIA-ügynök álmában sem gondolta, hogy a karrierje egyszer egy 9 éves kislány kezébe kerül. Miután egy félresikerült bevetést követően lefokozzák, az acélos ügynököt egy sima üggyel bízzák meg: egy családot kell megfigyelés alatt tartania. Egy nem várt fordulat azonban veszélybe sodorja a látszólag egyszerű küldetést: a família egyik tagja, a leleményes Sophie ugyanis megtalálja a szobájában a CIA által elrejtett kamerákat. A lány üzletet ajánl: ha JJ megtanítja őt a kémszakma trükkjeire, nem leplezi le az ügynököt. És bár JJ minden porcikájával tiltakozik a dolog ellen, mégis belemegy a szokatlan alkuba.

Delfines kaland

Film+ – október 31., 13.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Rákcsapdába esik a fiatal nősténydelfin, és súlyosan megsérül. Az életét az arra bóklászó Sawyer menti meg, ám az orvosoknak amputálni kell az állat farkát. Nem sok esélye van az életben maradásra, de a tizenegy éves fiú nem adja fel. Minden követ megmozgat, hogy megmentsék a delfint. Ráveszi Dr. McCarthyt (Morgan Freeman), a híres orvost, hogy készítsen farokprotézist a delfinnek, amivel majd újra képes lesz úszni. Hamarosan azonban súlyos pénzhiány miatt a delfinárium léte is veszélybe kerül, s ez meghiúsíthatja a mentőakciót...

Mackótestvér

RTL Klub – október 31., 13.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

Kenai, a bátor fiatalember gyűlöli a medvéket, és kíméletlenül vadászik rájuk. Egy sikeres vadászat után azonban büntetésből maga is medvévé változik. Új testében Kenai számára megváltozik a világ, és az élet egészen más oldalát fedezi fel. Elindul felkutatni elvesztett bátyját, Sitkát, s eközben próbára teszi a türelmét egy féleszű jávorszarvaspár, összebarátkozik Kodával, az eltévedt mackókölyökkel és ki kell térnie másik bátyja, Denahi tévedésen alapuló bosszúvágya elől.

A halott menyasszony

Cool – október 31., 18.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy kis faluban, valamikor a XIX. század derekán két család a gyermekeik esküvőjére készül. Mindenki boldog, a két házasulandó fiatalt kivéve. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először. A próbamenyegzőn Victor belezavarodik a házassági eskü szövegébe, ezért az erdőbe megy gyakorolni. Itt végül annyira beleéli magát a szerepébe, hogy egy öreg fa gyökerére húzza fel a jegygyűrűt. A gyökér azonban nem az, aminek látszik. Victor akaratán kívül eljegyezte magát a Halott Menyasszonnyal, akinek szíve régóta megszűnt dobogni, ám szüntelenül keresi az igaz szerelmet és a társat, aki megosztja vele örök nyugodalmát.