Családi filmek szombatra

Elképesztő izgalmakban lehet részünk november utolsó szombatján: a kincses sziget mellett a Pókverzumba is ellátogathatunk, de részt vehetünk egy féktelen légiversenyen és bebocsátást nyerhetünk Remy, az ínyenc patkány konyhájába is.

A kincses sziget

Film+ – november 28., 7.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Bones, az öreg kalózkapitány betér egy fogadóba, és kivesz egy szobát. Egy nap furcsa csomagot kap egy vénembertől – és abban a szent pillanatban meghal. A kocsmárosné és fia, Jim átnézik a holmit, hátha találnak benne valami pénzt, de egy egér elcseni előlük a fiók kulcsát. Ő ugyanis tudja, hogy ott lapul a kincses sziget térképe...

Pókember – Irány a Pókverzum

Film Now – november 28., 8.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ismerik Miles Moralest? Nem sokkal azután, hogy Peter Parker ellen összefogtak legnagyobb ellenségei, Doktor Octopus, Homokember, Electro, Kraven és a Keselyű, és legyőzték egy hatalmas csatában, egy átlagos amerikai srácot újra megcsípett egy genetikailag módosított pók. Miles fekete és spanyol szülők gyereke, átlagos, békés családban él – bár az egyik nagybátyja bűnöző… Miles még az eredeti Pókembernél is több különleges képességgel rendelkezik: ha akar, láthatatlanná válik, az érintése pedig bénító hatású. De ellenségei is vannak, akik közül a legveszélyesebbet Skorpiónak hívják.

L’ecsó

HBO 3 – november 28., 10.00
Korhatár nélkül megtekinthető.

Remy, a patkány kölyökkora óta annak jegyében élt, hogy felnőve majd séfként dolgozhat az egyik párizsi étteremben. Hiszen konyhai példaképe, Auguste Gusteau is megmondta, hogy „mindenki főzhet”. A gyakorlat azonban mást mond. Remy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen veszélyt jelent egy magafajtának, ha felfedezik a konyhában. Amikor úgy tűnik, álma végképp szertefoszlik, onnan kap segítséget, ahonnan a legkevésbé sem várná: egy kétlábútól. Igaz barátra talál Linguiniben, az étterem szégyenlős, a kirúgás szélén álló szemetesfiújában.

Repcsik

Film+ – november 28., 13.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Disney akciókkal teli animációs kalandfilmjében Rozsdás, a nagy szívvel rendelkező, ám egyszerű kisvárosi permetezőgép arról álmodozik, hogy egyszer majd részt vehet egy féktelen légiversenyen. Az sem igazán tartja vissza, hogy nem éppen efféle őrült hajszákra tervezték, ráadásul repülő létére tériszonya is nehezíti az életét. Ezért egy visszavonult haditengerészeti veterán géphez, Kapitány Riley-hoz fordul, aki segít neki abban, hogy részt vehessen a híres versenyen, és bizonyíthasson a nem éppen tisztességes eszközeiről ismert címvédő bajnok, Ripslinger ellen. Rozsdás bátorsága nagy próbatétel előtt áll, hiszen életében először olyan légi magaslatokat járhat meg, amelyekről korábban álmodni sem mert, esélytelenként induló szárnyalása pedig felemelő inspirációval szolgál majd a kis repcsinek szurkoló világ számára.

A varázslótanonc

HBO 3 – november 28., 14.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Dave látszólag átlagos főiskolás srác, aki leginkább a vizsgáival és álmai nőjével van elfoglalva. A régiségkereskedő, amúgy varázsló Balthazar Blake szerint azonban Dave rejtett mágikus képességekkel rendelkezik, lévén, hogy a nagy Merlin leszármazottja. Felfogadja hát tanoncnak, majd a segítségével felveszi a harcot New Yorkot fenyegető ősi ellenségével, Maxim Horvath-tal. A tanulás Dave minden igyekezete ellenére is nehezen megy. A srácnak minden bátorságára szüksége van, hogy túlélje a kiképzést, megmentse a várost, és ténylegesen is varázslótanonccá léphessen elő.

Űrdongó

Mozi+ – november 28., 18.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

1987-ben Űrdongó menekülni kényszerül a Cybertronról, és egy kaliforniai tengerparti kisváros roncstelepén rejtőzik el. Charlie (Hailee Steinfeld) éppen 18 éves lesz, és keresi a helyét a világban. Ő talál rá az ütött-kopott, lerobbant Űrdongóra. Amikor Charlie életre kelti, hamar ráébred, hogy ez az autó nem csak egy közönséges Volkswagen Bogár...

Kémecském

Film Now – november 28., 20.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

JJ (Dave Bautista), a profi CIA-ügynök álmában sem gondolta, hogy a karrierje egyszer egy 9 éves kislány kezébe kerül. Miután egy félresikerült bevetést követően lefokozzák, a férfit egy sima üggyel bízzák meg: egy családot kell megfigyelés alatt tartania. Egy nem várt fordulat azonban veszélybe sodorja a látszólag egyszerű küldetést: a família egyik tagja, a leleményes Sophie megtalálja a szobájában a CIA által elrejtett kamerákat. A lány üzletet ajánl: ha JJ megtanítja őt a kémszakma trükkjeire, akkor cserébe nem leplezi le. És bár hősünk minden porcikájával tiltakozik a dolog ellen, mégis belemegy a szokatlan alkuba.