Családi filmek szombatra

Ezen a szombaton jobbnál jobb animációs filmekkel kedveskednek a gyerekeknek a tévécsatornák: így nemcsak a Daltonokat üldöző Lucky Luke-kal találkozhatunk, de itt lesz Szaffi és Jónás, Ferdinánd, a világ legjámborabb bikája, Maja, a méhecske és egy csomó békés jeti.

Lucky Luke – A Daltonok szökésben

Film+ – január 16., 9.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Lucky Luke, a cowboy magányosan üget kedvenc lován Amerika sziklás vidékein. Nyugodt, hiszen úgy tudja, hogy az ország legnagyobb bűnözői, a Dalton testvérek mind a négyen rács mögött vannak. Ám Rantanplan, a kutya véletlenül kiszabadítja őket. Ezzel nemcsak a seriffnek okoz komoly gondot, de Lucky Luke-nak is, hiszen rá hárul az a nehéz feladat, hogy ismét rács mögé juttassa a megátalkodott fivéreket.

Szaffi

TV2 – január 16., 14.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Mesénk a XVII. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie menekülés közben elvész, és egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s saját gyermekeként neveli. Jónás, daliás fiatalemberként, visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő haszonlesők is. A fiú eközben újra találkozik Szaffival...

Ferdinánd

SuperTV2 – január 16., 14.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet…

Maja, a méhecske

Paramount Network – január 16., 14.40
Korhatár nélkül megtekinthető.

Maja épp, hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, ami szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik, Maját pedig azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki nem hiszi el neki, hogy valójában ő is csak áldozata az esetnek.

Kutyák és macskák – A rusnya macska bosszúja

Film+ – január 16., 15.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A kutyák és a macskák örök harcban állnak egymással, miközben az embereknek fogalmuk sincs róla, mi zajlik a szemük előtt. Kedvenceink egy földalatti hálózat tagjai, akik az életüket kockáztatják értünk és azért, hogy fenntartsák az egyensúlyt az emberek leghűségesebb társai között. Ám a rusnya macska, Kopasz Kitty most átlépett egy határt. Az egykori titkos ügynök azt tervezi, hogy egy ördögi szerkentyű segítségével uralma alá hajtja mind a kutyákat, mind a cicákat. Így a történelem során először a két népségnek össze kell fognia, hogy megállítsa a doromboló fenyegetést.

Huckleberry Finn kalandjai

DUNA Televízió – január 16., 19.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Mark Twain népszerű regényéből készült történetben Huckleberry Finn, a kamaszfiú kalandjai elevenednek meg. Huck a falu kis rosszcsontja, egy csavargó fia, akit senki nem nevel, iskolába sem jár – ezért minden gyerek irigyli a különc fiút, és keresi a társaságát. Hősünk az apja elől egy szigeten bújik meg, ahol találkozik Jimmel, a szökött rabszolgával. Egy tutajon hajóznak le a Mississippin, és sok-sok kalandot megélnek együtt.

Apróláb

VIASAT3 – január 16., 21.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A jetik békésen élnek biztonságos, tágas és vidám világukban. Az általános boldogságra csupán egyvalami vet árnyat: azok a titokzatos lábnyomok, amelyek egy ismeretlen, titokzatos lénytől származnak. Ám egy jeti úgy gondolja, tudja a megoldást. Ötlete bátor és furcsa, meglepő és szeszélyes: azt állítja, a titokzatos lény egy addig ismeretlen, kis lábú fajtól származik, amelyik rejtőzködő életét él, nehéz megtalálni, de talán érdemes. És elindul, hogy felkutassa az ismeretlen fajt…