Családi filmek utógyereknapra

Ha már így összegabalyodott a pünkösd és a gyereknap, akkor élvezzük ki, hogy van még egy szabad hétfőnk, ami pont jó lesz levezetésnek. Nézzetek hozzá arisztokrata négylábúakat, varázslatos mackókalandot vagy szupertitkos gyepesítési akciót, de jön egy fura csokigyáros és érkezik a vajákos Biri néne is.

Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts film

SuperTV2 - június 1., 7.00
Korhatár nélkül megtekinthető.

Charlie Brown, a világ talán legismertebb, legkerekebb fejű lúzere, a kisiskolás, akinek soha, semmi sem sikerül, belevág élete legnagyobb, legkockázatosabb vállalkozásába: meg akarja szólítani az osztályukba érkezett új lányt. Próbálkozását izgalmas és fordulatos események kísérik, osztálybuli, táncverseny, jéghoki... közben pedig Charlie kutyája, Snoopy is fergeteges kalandokba bonyolódik.


A királynő kutyája

HBO 3 - június 1., 8.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll, és a királyi négylábúnak meg kell tanulnia, hogyan váljon nemes lelkű ebbé, miközben igaz barátokra lel és a nagy szerelem is rátalál.


Asterix, a gall

RTL Klub - június 1., 8.50
Korhatár nélkül megtekinthető.

Krisztus születése előtt ötvenben a franciák őseit, a gallokat hosszú harcok után legyőzték a rómaiak. Egész Galliát elfoglalták, pontosabban nem is az egészet, mivelhogy egyetlen tartomány győzedelmesen ellenáll a hódítók támadásainak. E kicsiny falucskában - amelyet a rómaiak erődrendszere vesz körül - él Asterix harcos és bátor hadviselt társa, Obelix, és a csodavarázsló, Panoramix. Olyan időket élnek, mikorra már a rómaiak latinul is elfelejtettek. A nagy sikerű képregény egyik első, rajzfilmes adaptációja.


Égigérő Fű

DUNA Televízió - június 1., 9.30
Korhatár nélkül megtekinthető.

Poldi bácsi, a parkőr, aki egy pesti bérházban él, nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélkülük. Szerencséjére Misu, a tettre kész kisfiú, aki náluk nyaral, megmozgat mindent és mindenkit, hogy Poldi bácsi ne szenvedjen semmiben hiányt. A házbeliek, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy felszedjék az udvar keramitkockáit, s helyükre gyeptéglákat telepítsenek. Nemzedékek kedvence a Janikovszky Éva műve alapján készült gyerekfilm-klasszikus.


Mackótestvér

Paramount Channel - június 1., 11.05
Korhatár nélkül megtekinthető.

A főhős, Kenai élete váratlan forudlatot vesz, mikor a szellemek az általa leginkább gyűlölt teremtménnyé, medvévé változtatják. Miután összebarátkozik egy medveboccsal, Kodával, elindul visszaszerezni emberi formáját.


Charlie és a csokigyár

VIASAT3 - június 1., 13.45
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A csokigyár, amelyről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát, csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá: Willy Wonka bejelenti, hogy kinyitja gyára kapuit az öt szerencsés nyertes előtt, aki egy-egy aranyjegyet talál csokoládéja csomagolópapírjában. Charlie is a kevés kiválasztott közé kerül. Találkoznak a titokzatos férfival és arra is fény derül, mi a látogatás megszervezésének igazi célja... Roald Dahl klasszikusa nyomán.


Lúdas Matyi

TV2 - június 1., 14.10
Korhatár nélkül megtekinthető.

A klasszikus Fazekas Mihály-mesének megfelelően Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztor kisfiú története elevenedik meg Dargay Attila ma már klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, és ráadásként Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje kíséri...